Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Novembre dóna visibilitat a les violències de gènere

Sant Quirze estrenarà la setmana vinent una àmplia programació d'activitats per reivindicar aquestes problemàtiques


Novembre dóna visibilitat a les violències de gènere

Sant Quirze commemora el Dia Internacional contra la violència envers les dones el proper 25 de novembre, i ho fa amb una programació que recull múltiples propostes. Les iniciatives tenen com a objectiu donar visibilitat a les diferents violències de gènere, més enllà de la física, la més evident de totes elles. 

Sant Quirze amb ulls de dona

Analitzar els espais i el nostre entorn més quotidià des d’una perspectiva de gènere és el que proposa el taller que es farà el 28 de novembre a l’Espai Maria Mercè Marçal. Com l’urbanisme discrimina i pot deixar de ser inclusiu i com podem fer que aquest sumi i contribueixi a la perspectiva de seguretat de les dones. 
 
Curts amb rerefons
 
Cinc són les mirades que ens proposa enguany el cinefòrum al voltant de la feminitat, la diversitat sexual i les microviolències, amb la projecció  curts com ara Cosas de chicos,Celebraciones, 112 o Am I?, peces denúncia que reflexionen sobre la imatge de les dones i adolescents i que qüestionen els estereotips. L’activitat tindrà lloc divendres 24 de novembre, a les 19.30 hores, a la Biblioteca.
 
Lectura del manifest
 
El mateix dia 24 de novembre, a les 12 hores, tindrà lloc la lectura del manifest contra les violències de gènere.
 
Aprendre a lligar
 
Relacionar-se d’una manera sana i amb respecte és el que vol traslladar al jovent local el taller “Assertivitat i autodefensa feminista” que es farà el dia 22 al Canya Jove, per a joves de 14 a 20 anys. Al CC Torre Julià, el 29 de novembre els nois i noies podran participar en un taller de graffitti i aprendre a fer lletres contra la violència i a favor del respecte. Als centres educatius també es faran diferents accions en el marc de la campanya “Talla amb els mals rotllos”.
 
Autodefensa per a dones
 
Les dones podran aprendre a autodefensar-se en 2 tallers gratuïts que es faran a Sant Quirze. Seran el dia 16 a la Masia de Can Feliu i el dia 21 a Les Fonts. El personal municipal també es formarà en aquest sentit. 
 
Art contra les violències
 
Poemes, cançons i música centraran el dia 25  una activitat al celler de Can Barra que comptarà amb la participació de les escoles d’Adults i Música municipals i la Coral Il•lustració Artística. 
Una imatge a la plaça dels Avis
Cal remarcar que avui s'ha començat a pintar el mural ubicat a la part posterior de la plaça dels Avis. La imatge que s'identifica amb la programació presidirà part d'aquesta paret, que ja compta amb altres imatges reivindicatives.
 
Finalment, el 3 de desembre Laia Alzina portarà al celler de Can Barra l’obra de teatre “Ah (Judith)”, a les 18 hores. 
 
Més informació sobre la programació a l'Espai Maria Mercè Marçal, sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat, 937216800, extensió 5228.
 
Trobareu el programa adjunt a aquesta notícia, en format pdf.