Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Comencen les tasques de trasllat d'alguns dels arbres del parc de Can Feliu

Temporalment s'ubicaran al recinte firal fins que s'anivelli la plaça del Sot i tornin al seu espai originari


Comencen les tasques de trasllat d'alguns dels arbres del parc de Can Feliu

Avui han començat els treballs per traslladar temporalment els arbres ubicats a la plaça del Sot  fins al recinte firal. L’actuació forma part de la segona fase de les obres del parc de Can Feliu i permetrà, una vegada es traslladin els arbres, anivellar aquest espai verd amb la resta del parc, donant-li així més visibilitat i millors accessos. 

Durant els propers dies es traslladaran un total de 29 arbres, entre til•lers i lledoners, que ocuparan l’espai del recinte firal, temporalment. Les terres que es mouen des de la plaça s’aprofitaran també per fer una barrera natural al recinte firal i delimitar així un espai per a gossos. 
Al llarg d’aquest matí l’empresa que duu a terme les obres, Artífex, fa els forats per plantar els arbres al recinte firal. Serà demà dissabte quan es faci el trasllat. Una actuació que continuarà durant la setmana vinent. Avui també s’estan fent alguns forats en altres espais del parc, per plantar nous arbres.
Es preveu que l’obra finalitzi el proper 14 de desembre. 
Recordem que aquesta segona fase també ha contemplat la creació d’unes escales en l’accés des de la Biblioteca, així com la continuïtat de la vorera, fins ara inexistent, a l’àmbit d’El Turonet. Un altre punt on s’ha treballat ha estat en la zona d’accés des de la Residència, creant un nou sistema de recollida d’aigües que provenien de la Masia de Can Feliu. 
 
Recordem que el projecte també inclou la restauració natural del llac de can Feliu.  Es tracta d’una proposta de naturalització que augmentarà la biodiversitat de la làmina d’aigua del parc, amb un increment de la qualitat de l’aigua i una millora estètica, segurament amb planta aquàtica de cara a la tardor.
Les obres també contemplen senyalitzar amb panells les espècies vegetals existents, així com la història i la importància ambiental de la riera.