Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Una unitat mòbil realitza un control de la contaminació atmosfèrica aquests dies al municipi

La Diputació també instal·larà captadors d'òxids de nitrogen en diferents punt del poble


Una unitat mòbil realitza un control de la contaminació atmosfèrica aquests dies al municipi

Des del dia 20 de novembre, una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica de la Diputació de Barcelona està al nostre municipi per mesurar la qualitat de l’aire. La unitat s’ha instal•lat a l’avinguda del camí del Mas, una via que en els darrers temps ha experimentat un augment considerable del volum de circulació de vehicles a motor i que el veïnat de la zona ha advertit a l’Ajuntament sobre la contaminació que provoca aquesta situació. La unitat disposa d'analitzadors de partícules, ozó, òxids de nitrogen i BTEX (benzè, toluè, etilbenzè i xilens) així com una estació meteorològica completa, i recollirà dades durant 2 mesos després dels quals els serveis tècnics de la Diputació redactaran l’informe que serà lliurat a l’Ajuntament.

 
A més d'aquesta unitat, durant quatre setmanes en aquest període, la Diputació també instal•larà 12 captadors d'òxids de nitrogen repartits pel municipi. Aquest contaminant és característic de l'ús de combustibles fòssils per part dels vehicles a motor i els captadors s'instal•laran en fanals dels llocs dels quals es volen recollir mostres, com són totes les escoles i instituts del municipi, així com els diferents sectors urbans de Sant Quirze i les Fonts.
 
S’espera que aquests estudis aportin dades suficients sobre la qualitat de l’aire que permetin proposar, si cal, les actuacions necessàries per prevenir la contaminació.