Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Torre Julià compleix els tres primers mesos de funcionament amb prop de 4.500 usos

El centre cívic del barri de Les Fonts acull serveis municipals de l’Ajuntament i activitats com cursos i tallers que s’incrementaran al llarg d’aquest any


Torre Julià compleix els tres primers mesos de funcionament amb prop de 4.500 usos

El jove centre cívic de la Torre Julià del barri de Les Fonts, que va obrir les seves portes el mes d’octubre passat, ha superat les expectatives durant els seus primers tres mesos de funcionament, ja que ha acollit 4.497 usos. Per tant, diàriament 75 persones han fet servir alguna de les propostes del nou equipament, ja siguin els serveis municipals de l’Ajuntament, els cursos i tallers impulsats pels diferents departaments del consistori local o les activitats empreses per les entitats del barri. La coordinadora de Torre Julià, Montse Muñoz, valora positivament la posada en marxa del centre cívic. “Es va començar de zero a l’octubre, s’estan fent moltes coses i es preveu que se’n facin moltes més al llarg d’aquest any”, afirma. En aquest sentit, també explica que tota la ciutadania estava esperant que s’obrís un espai com la Torre Julià per poder desenvolupar-hi activitats. Actualment, l’edifici modernista està ple de moviment per les tardes, i es pretén que en un futur també s’omplin d’activitats els matins de dijous i divendres en què el centre cívic està obert.   

El 81% dels usuaris del centre cívic han utilitzat els serveis de caire municipal. Dins d’aquest àmbit, destaquen els serveis permanents, que tenen com a objectiu apropar l’Ajuntament als ciutadans i ciutadanes de Les Fonts i facilitar que puguin realitzar tràmits i consultes sense haver de desplaçar-se al centre de Sant Quirze. Així doncs, l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que obre els divendres de 9 a 14 hores, ha ofert a 94 persones al llarg d’aquests mesos la possibilitat de fer tots els tràmits amb l’administració, des de l’empadronament, el pagament d’impostos i la inscripció a les activitats municipals, entre d’altres. Pel que fa a la tramitació de denúncies i a d’altres qüestions relacionades amb la policia, l’Oficina de Denúncies rep els usuaris els dijous, de 10 a 13.30 i de 16 a 18 hores. A més, Torre Julià també acull el servei d’Informació Urbanística, el servei d’ocupació i Serveis Socials.  

Activitats per a tots els gustos

D’altra banda, els diferents espais de Torre Julià permeten dur a terme tallers de gran acceptació oferts pels departaments de l’Ajuntament, com per exemple els cursos d’informàtica, activitats esportives, manualitats i anglès de l’Escola d’Adults, entre d’altres. A més, el Consorci per la Normalització Lingüística organitza classes de català. Cal recordar que al mes de març començaran els cursos i tallers de gravat amb estany i imitació de plata, de l’art marcial del Jiu Jitsu i dels balls llatins, així com el monogràfic mensual sobre coaching, una disciplina psicològica que consisteix a desenvolupar les pròpies capacitats per assolir els objectius marcats. El període d’inscripcions a l’OAC per poder participar en aquests cursos, que es faran en horaris de tarda, estarà obert de l’1 al 19 de febrer. Pel que fa a cursos organitzats des d’entitats, com el de Tai Chi o el de Bollywood, són les pròpies associacions les que s’encarreguen de gestionar les inscripcions.

Més enllà dels cursos, Torre Julià vol convertir-se en un punt de trobada i en un lloc de referència per a l’activitat social i cultural de Les Fonts. Per això, el vestíbul acull sempre exposicions, com les mostres de peces de gravat amb estany i les de fotografies del romànic català que arribaran al mes de febrer. El centre cívic també disposa d’una sala d’autoconsulta amb 5 ordinadors, d’una sala de lectura de llibres i de premsa i de diferents sales perquè, un cop a la setmana, les entitats el Racó de la Dona, els Fontins, l’Associació de Veïns de Les Fonts, l’Associació de Veïns i Propietaris de Les Fonts i la Penya Esportiva puguin celebrar actes i assemblees o desenvolupar les seves tasques com a entitats. Les activitats organitzades pel teixit associatiu del barri ja han atret 721 usuaris que s’han apropat al centre cívic en els primers tres mesos d’existència.