Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Xerrada sobre els camps de concentració nazis

L'integrant d'Amical Mauthausen, David Domènech, va explicar ahir l'experiència de les víctimes de l'holocaust


Xerrada sobre els camps de concentració nazis

El centre cívic Can Feliu va acollir ahir dilluns dia 20 una xerrada sobre la situació dels espanyols republicans als camps de concentració nazis, a càrrec de David Domènech, soci de l’Amical de Mauthausen i alumne dels cursos de català.

La trobada, organitzada per l’Oficina de Català, va permetre conèixer l’evolució dels camps nazis als diferents països europeus d’ençà que Hitler va arribar al poder i l’experiència dels espanyols republicans –uns 6.000- que van ser-hi deportats.
El ponent és membre molt actiu de l’entitat, que durant els darrers anys ha visitat nombrosos camps de concentració, ha participat en actes de record a diferents països europeus i ha conegut uns quants supervivents de l’holocaust. Per això va poder explicar algunes anècdotes personals molt interessants.
Aquesta xerrada va sorgir a partir del treball de l’obra de Montserrat Roig al taller de literatura, autora d’una obra fonamental per conèixer molts dels catalans que van anar a parar a camps d’extermini un cop acabada la Guerra Civil: Els catalans als camps nazis.