Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Neix el Premi Musical Josep Brossa

150 persones assisteixen a l’emotiu homenatge a un dels músics més estimats del poble


Neix el Premi Musical Josep Brossa

Dissabte 18 de novembre. 20 hores. Al celler de Can Barra ja no s’hi cabia i algunes persones anaven a la recerca de cadires. No hi ha sort. Es queden dretes. Mentrestant, la Societat Coral Il•lustració Artística està acabant d’escalfar la veu al vestíbul de la primera planta de l’equipament. Entren a la sala. S’apaguen els llums. Comença l’acte. Josep Bartomeu, de l’entitat Amics de la Música, dóna la benvinguda i dóna pas a un vídeo realitzat per Josep Busqueta que recull la biografia de la persona que aquella tarda de dissabte va reunir en un acte públic prop de 150 persones entre entitats, familiars i amics, Josep Brossa.

El vídeo va destacar com Brossa s’estimava el seu poble i la música. Va ser director de la Societat Coral Il•lustració Artística des d’abans de la dècada dels 80 i va portar durant molts anys el cor infantil i la coral d’adults. D’ell van néixer projectes com la recuperació de les caramelles o la cantada d’havaneres del 1982. També va ser durant molts anys l’organista de la Parròquia de Sant Quirze i Santa Julita i va participar en la creació de la Coral d’Avis de la Residència Assís. Al llarg de la seva vida, també es va atrevir a escriure partitures i arranjaments de cançons. Per aquests motius, va deixar empremta a molta gent del poble, que va assistir massivament al seu homenatge.

Brossa ens va deixar el passat 8 de maig però va ser-hi molt present durant l’acte. La Societat Coral Il•lustració Artística fa oferir cinc peces arranjades per ell. Just després, Bartomeu va tornar a prendre la paraula, aquesta vegada per presentar el Premi musical de Sant Quirze del Vallès Josep Brossa, amb l’objectiu que es converteixi en un referent a la comarca. El moment més emotiu va ser quan Bartomeu va lliurar el primer premi Josep Brossa de la història als seus dos fills, Josep Lluís i Montserrat, que van dedicar unes paraules als i les assistents tot recordant el seu pare.

Qui també el va recordar va ser l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, que va destacar les ganes de Brossa en participar en projectes musicals al poble quan era molt difícil dur-los a terme. Per acabar, els Blue Apples van arrencar els aplaudiments del públic després d’una excel•lent actuació de jazz tot posant ritme i música en l’homenatge a un dels músics més estimats del poble.

Podeu veure el reportatge fotogràfic de l'acte al següent enllaç