Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El professor Juanjo Fernández defensa el paper dels pares i les mares en l’ús de les noves tecnologies

L’expert oferirà avui, a les 15.15 hores, al centre cívic de Can Feliu, una xerrada al voltant dels tòpics i els temors que desperta internet entre els adults


El professor Juanjo Fernández defensa el paper dels pares i les mares en l’ús de les noves tecnologies

Les xarxes socials i les noves tecnologies de la informació com els jocs on-line, el Facebook, el Tuenti, el Youtube o el Messenger tenen cada vegada més presència a les llars catalanes, especialment gràcies a la població adolescent, com demostra l’estudi sobre l’ús d’internet entre els nens i nenes de 10 a 15 anys elaborat per l’Idescat amb dades del 2009, que afirma que el 95,3% de les persones d’aquestes edats va fer servir l’ordinador com a eina d’oci. El professor llicenciat en filosofia i lletres Juanjo Fernández oferirà avui a les 15.15 hores al centre cívic de Can Feliu la xerrada ‘TIC: Tòpics i pànic’, organitzada per l’AMPA de l’escola Onze de Setembre, que està adreçada als pares i les mares inquiets per la presència cada vegada més gran que estan tenint les noves tecnologies en la formació dels seus fills. Segons Fernández, aquests instruments comunicatius constitueixen una eina molt útil que va a més i que pot potenciar les relacions entre les persones i l’enriquiment, sempre que no se n’abusi i que acabin “impedint les coses pròpies de la persona”.

Segons Fernández, els més joves tendeixen a abraçar-se acríticament a aquestes tecnologies pel fet de ser noves, mentre que els adults solen demonitzar-les. El conferenciant, però, considera raonables les pors dels pares i les mares, ja que internet és “una finestra al món” que, quan es fa servir de forma acrítica, permet que l’usuari “entri en contacte amb tot, i que tot entri en contacte amb ell”. La clau, segons diu, es troba en considerar les noves tecnologies com una eina i fer-ne un ús responsable. Per això, tot i que tradicionalment es defineixi el món d’internet com un terreny de les noves generacions, Juanjo Fernández opina que els pares i les mares no poden “mirar cap a una altra banda” i han d’oferir als nens i les nenes els seus criteris i la seva experiència. “Ens hem de posar amb interès, amb diàleg, amb obertura, amb capacitat d’analitzar-ho i d’aprofitar totes aquestes eines, deixant de vegades que ens ensenyin ells com funcionen”, conclou.