Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

Les activitats relacionades amb l'eliminació de la violència contra les dones centren gran part de les propostes


El cap de setmana a SQV

Les activitats del cap de setmana han començat ja avui centrades a combatre les violències de gènere. A les 12 hores la plaça de la Vila ha estat l’escenari de la lectura del manifest que posa sobre la taula aquestes problemàtiques. Les activitats, que s’emmarquen en una programació molt diversa i orientada a tots els públics, continuen aquesta tarda.
 

Cinefòrum

Aquesta tarda la Biblioteca acull un cinefòrum al voltant de la feminitat, la diversitat sexual i les microviolències, amb la projecció  curts com ara Cosas de chicos,Celebraciones, 112 o Am I?, peces denúncia que reflexionen sobre la imatge de les dones i adolescents i que qüestionen els estereotips. L’activitat tindrà lloc a les 19.30 hores.
 

Un cant contra la violència masclista

Poemes, cançons i música centraran el dia 25  una activitat al celler de Can Barra que comptarà amb la participació de les escoles d’Adults i Música municipals, Dones per Sant Quirze i la Coral Il•lustració Artística. L’acte començarà a les 18.30 hores.


Avui, Sabates vermelles


Una altra de les activitats que s’emmarquen en la programació contra les violències és aquesta performance que, en format d’acte col•lectiu, han liderat els i les alumnes de 1er d’ESO del Salas Xandri i l’alumnat de 4art de l’assignatura optativa de plàstica de l’Institut Sant Quirze. Sabates Vermelles és una instal•lació d'art públic impulsada per l’artista Elina Chauvet , una reflexió contemporània que conceptualitza la violència cap a les dones i posa de manifest la xacra social que esdevé. La instal•lació en si, ha estat la de col•locar moltes sabates vermelles pintades pels propis joves en un espai comú en el que la sabata esdevé un objecte testimonial de les dones que pateixen violència masclista.

Podeu consultar tota la programació relacionada amb les violències de gènere en aquest enllaç.

Arrossada al Casal d'Avis

El Casal d'Avis ha iniciat també les activitats del cap de setmana amb una arrossada popular. La Junta ha organitzat aquest acte festiu per gaudir d'una estona gastronòmica i distesa.

 

Taller de sabó


Aprendre a reciclar l’oli usat de cuina és l’objectiu del taller de sabó que s’organitza aquesta tarda de 17 a 18.30 hores al Casal d’Avis. Amb una recepta senzilla amb l'oli vegetal usat i sosa, es pot elaborar sabó com es feia antigament.
D'aquesta manera recuperem hàbits que ens permeten descobrir la importància de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar. També aconseguim un estalvi econòmic i ambiental.

Nit Jove "Room Scape"

Les activitats continuen aquest vespre per al jovent. El Canya Jove organitza la Nit Jove “Room Scape” on, en un temps límit, les persones participants hauran de fugir d’aquesta habitació...
L’activitat començarà a les 21.30 hores i és gratuïta.
Més informació a: canyajove@santquirzevalles.cat.

 
Derbi de l’Handbol Sant Quirze


L’Handbol Sant Quirze disputa un derbi amb xocolatada inclosa diumenge al matí. El rival, l’Oar Gràcia. L’escenari, una olla a pressió en el marc d’una competició molt disputada i no menys interessant. El Club us proposa agafar roba verda o vermella de l’armari i acostar-vos al pavelló.

Netegem la Serra de Galliners!
 
Sant Quirze se suma a l’acció “Clean up Europe” aquest proper diumenge dia 26. Des de les 10h del matí i fins a les 13 hores, Sant Quirze Vallès Natura proposa fer tasques de neteja a la Serra de Galliners. Una activitat que compta amb la col•laboració de l'Ajuntament.

Aquesta iniciativa s’organitza des de fa uns anys a tot Europa, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que llancem de forma incontrolada a la natura.

Si desitgeu participar, cal fer reserva prèvia a: sqvnatura@telefonica.net

Fes-te la teva compresa


Saps què porten les compreses de plàstic que comprem al supermercat? Saps on van quan ja les has utilitzat? Com et sents portant-ne una?
En aquest taller tindràs l’oportunitat de donar resposta aquestes preguntes mentre et fas una compresa de tela maquíssima en un entorn tranquil i rialler. L’activitat, que organitza l’Esplai la Flama i Gallines de la Serra,  tindrà lloc diumenge a les 10 hores al centre cívic Can Feliu. Més informació a: gallinesdelaserra@gmail.com.

I no oblideu...

Que avui també teniu una cita important amb el comerç local. Gaudiu de les rebaixes i les promocions del "Black Friday" als establiments del poble. Comenceu a preparar els regals de Nadal!

Consulteu les activitats al detall a l'agenda municipal.