Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Manifest contra les violències de gènere

Les activitats que formen part de la programació per a l'eliminació d'aquesta problemàtica continuen els propers dies


Manifest contra les violències de gènere

La plaça de la Vila ha estat avui l’escenari de la lectura del manifest per a l’eliminació de la violencia contra les dones i les nenes. A les 12 del migdia una cinquantena de persones s’han reunit per escoltar aquest text que reivindica la fi d’aquesta problemàtica. El cap de la Policia Local, Manuel Vargas, i la responsable d’Igualtat, Glòria Urbano, han estat els encarregats de llegir el text, prèvia intervenció de l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras.

Tal com indica el manifest, “Ja n’hi ha prou. Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. Perquè ara l’estem tolerant. I no és un desig ni un somni: és una necessitat urgent. N’estem tipes. Estem tipes de tanta violència sexual. A la pròpia llar, al carrer, a la
feina. On sigui i quan sigui. Exercida per la parella, per l’exparella, per familiars, per companys, per coneguts o per desconeguts. “
El text també fa referència a les dones assassinades: “Ens posem en joc avui per dir-vos que, en el nom de la igualtat, està recruant la violència masclista contra les dones joves; Que en forma de micromasclismes segueix vigent el mite del control i l’abús sobre les dones; Que els mitjans de comunicació, els productes culturals, i les relacions fruit de les noves tecnologies alimenten les relacions de poder quan es posen a mans del patriarcat. 
Ens posem en joc aquí, avui, per donar veu a totes les dones i les nenes que enguany han perdut la vida pel simple fet de ser sexuades en femení. Per anomenar a totes les dones i les nenes que estan patint abusos i no veuen la possibilitat de sortir-ne. Per donar força a la veu de les dones: Quan una dona diu NO és NO.”
 
Podeu consultar el manifest en el document adjunt a la parti inferior d'aquesta notícia.
 
Les activitats relacionades amb la programació en contra de les violències de gènere continuen aquesta tarda, a la Biblioteca Municipal, amb un cinefòrum. Demà, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, tindrà lloc un dels actes centrals al celler de Can Barra.
 
 
Podeu consultar tota la programació detallada, en aquest enllaç.