Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze combat les violències de gènere amb un emotiu acte a Can Barra

El celler es va omplir dissabte d’art i poesia per reivindicar la situació que pateixen moltes dones i nenes


Sant Quirze combat les violències de gènere amb un emotiu acte a Can Barra

El celler de Can Barra es va omplir dissabte per acollir l’acte amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Diverses entitats van col•laborar en aquest cant contra la violència masclista.  

L’alumnat de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera va llegir diversos poemes, peces d’autores com Montserrat Abelló, Simona Gay o Maria-Mercè Marçal, que aborden diferents etapes de la vida de les dones, i que posen de manifest les problemàtiques que pateixen. El combo Jove de l’Escola Municipal de Música, de la mà de José Rubio, Emma Vidal i Jaume Roca, va acompanyar aquests poemes, i també va interpretar peces tan conegudes com l’”Imagine” de John Lenon o l’emotiu Al•leluia de Leonard Cohen.
La Coral Il•lustració Artística també va interpretar cinc peces, algunes tan emotives com el Cant dels Ocells. 
Una altra de les entitats que va col•laborar en l’acte va ser Dones per Sant Quirze. Dues de les seves integrants, Avelina Benito i Tirupathamma Rakhi, van llegir poemes propis que expressaven el dolor i la impotència que generen les violències envers les dones.
Finalment, el ballarí José María Polo, amb la coreografia de Paola Gutiérrez, va escenificar aquest concepte de dol i patiment, tant al curtmetratge que es va projectar com en directe, amb una dansa a l’escenari.
L’acte va estar presidit per l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, qui va emfatitzar la dura realitat que pateixen dones i nenes d’arreu i el compromís i la necessitat de fer-ho públic. Unes paraules que van precedir la lectura del manifest d’aquest Dia Internacional, de la mà de la directora de l’Escola d’Adults, Yolanda Corral, i de la directora de la Societat Coral Il•lustracíó Artística, Lourdes García.
 
Podeu veure les fotografies de l'acte aquí.
 
Continua la programació 
La programació per commemorar aquesta jornada continua properament.
El proper diumenge 3 de desembre el celler de Can Barra acollirà la representació de l’obra “Ah (Judit), dirigida per Laia Alsina. Serà a les 18 hores.
Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.