Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Més de 200 persones col•laboren en la neteja de la Serra de Galliners

Es van poder recollir residus de tot tipus, alguns especialment voluminosos com somiers o matalassos


Més de 200 persones col•laboren en la neteja de la Serra de Galliners

 Més de 200 persones van participar diumenge en l’acció organitzada per Sant Quirze del Vallès Natura “Clean up Europe”. Es tractava d’una neteja per la Serra de Galliners que va aconseguir deixar lliures de residus tres punts: el camí de Can Ponsich al voltant de la riera; el camí de Can Llobateres cap a les Fonts; i, finalment, el parc del turó del Castellet. Les persones voluntàries es dividir en grups i van poder retirar vidres, papers i llaunes. També van recollir alguns residus especialment voluminosos, com 10 pneumàtics, 3 somiers i 4 matalassos.

Les zones netejades es van identificar amb un cartell que a més d’indicar l’acció solidària amb el medi ambient sol•licita respecte per la natura. En alguns casos, s’indica qui ha col·laborat en la neteja, com ara l’AMPA de l’escola Onze de Setembre, un grup que va ser especialment nombrós, igual que el Club de Marxa Nòrdica o l’Associació Country Mussols. 
Els infants participants en l’acció van rebre una medalla de fusta, on van poder posar el seu nom, per tal de recordar la jornada.
Un aperitiu de germanor i l’actuació del Grup Corrandes van posar el punt final a la jornada.
Recordem que aquesta iniciativa s’organitza des de fa uns anys a tot Europa, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que llancem de forma incontrolada a la natura. D’aquesta manera, es promou la recollida d’aquests materials abocats de manera il•legal als boscos, platges, marges dels rius, etc.
L’any passat l’Ajuntament va organitzar la primera edició del “Clean up”, amb la col•laboració dels treballadors i treballadores de l’administració local. En total, es van recollir un total de 500 kg de residus a la zona de la riera de Can Feliu.
Tot i que la campanya es realitza al mes de maig, aquesta acció s'ha dut a terme a la tardor per no destorbar la fauna de la Serra de Galliners en època de cria.