Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

El ple aprova per unanimitat l'ordenança sobre la tinença responsable d'animals domèstics

Aquest instrument regula, entre altres aspectes, els nous espais d'esbarjo per a gossos amb què comptarà el municipi properament


El ple aprova per unanimitat l'ordenança sobre la tinença responsable d'animals domèstics

El ple va aprovar ahir per unanimitat la nova ordenança que regula la tinença responsable d’animals domèstics. L’objectiu és regular la protecció dels animals i, en especial, la convivència amb les persones. Aquesta contempla aspectes com les mesures per reduir els abandonaments i garantir la preservació del seu benestar, així com la seguretat de les persones.

L’ordenança regula els nous espais d’esbarjo per a gossos. L’Ajuntament realitzarà en breu la senyalització de cinc espais, d’ús compartit amb persones, per contribuir a garantir el benestar animal tal com s’ha sol•licitat en diferents ocasions per part del veïnat. Els espais que es regularitzaran són el recinte firal, on ja s’està creant una tanca natural de sorra que delimiti l’espai, i que prové de la plaça del Sot. També es crearan aquests espais de socialització al bosquet de la ronda d’Arraona, el talús de la ronda de Santa Julita, l’espai del Poble-sec i el bosquet del carrer del Baix Riera. 
L’ordenança també recull altres aspectes com la necessitat de recollir les deposicions, evitar que orinin a les façanes i mobiliari urbà i diluir les miccions amb aigua per reduir l’afectació.
També es regula la tinença d’altres animals que no són de companyia i s’estableix la protecció de les colònies de gats i la seva alimentació en els llocs que determini l’Ajuntament.
Finalment, aquest nou instrument recull les taxes i sancions per no complir la normativa, que poden arribar als 3.000 euros en el cas de les molt greus, com la de mantenir els animals en condicions higienicosanitàries no adequades. 
 
Altres punts
 
El ple va aprovar ahir també la modificació del reglament del Premi Mussol i Premi Mussolada. El guardó esdevé més participatiu, tant pel que fa a la comissió que tria la candidatura, que és més àmplia, com a la presentació de candidatures. Fins ara calia 100 signatures i ara només en calen 50 per aconseguir una proposta. Cal remarcar també la creació del Premi Mussolada. 
 
Un altre dels punts aprovats ahir va ser l’adhesió a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Aquest observatori és una eina dinamitzadora del debat públic sobre el paper dels mèdia en la superació dels arquetips de gènere. Els ajuntaments que s’hi adhereixen comparteixen diversos serveis i recursos, com la gestió de queixes ciutadanes, el servei d’estudis i anàlisi en gènere i mitjans de comunicació, el concurs (RE)Imagina’t adreçat al jovent, entre altres.
 
El ple va reconèixer ahir per unanimitat al personal de l’Ajuntament per jubilació i pels 25 anys de prestació de serveis a la ciutadania. 
 
En un altre ordre de temes, el ple va aprovar inicialment l’ordenança de subvencions, que estableix les normes generals per a la sol•licitud, la concessió, la justificació i el pagament de les subvencions que atorgui l’Ajuntament.
El ple va aprovar també inicialment la modificació puntual de la NNUU del PGO de Sant Quirze del Vallès, amb els vots a favor del PSC, Junts i ICV, l’abstenció de Ciutadans i els vots en contra del PDeCAT.
La resolució de la concessió demanial de l’aparcament de la plaça de la Vila, subscrit el 28 de desembre de 2006 amb Construcciones Lahoz SL va ser aprovat amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, ICV, PSC i les abstencions de Ciutadans i PDeCAT.
 
Mocions
 
El ple va portar a aprovació una moció presentada pel PSC-CP, davant l’acte de l’Audiència Nacional de presó incondicional per l’exvicepresident del Govern i set exconsellers. La moció no va prosperar, doncs van votar a favor el PSC, en contra Ciutadans i PDcat i es van abstenir Junts per Sant Quirze i ICV.
Junts-ERC-AM va presentar, consensuant amb ICV i PDCat una moció per la llibertat de les preses i els presos polítics. Aquesta es va aprovar amb els vots a favor de Junts, PDCat, ICV, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans.
 
El ple d’ahir es va desenvolupar per primera vegada segons estableix el Reglament Orgànic Municipal. Aquest instrument, que estableix un marc normatiu en diversos aspectes i canals entre l’Ajuntament i la ciutadania, regula entre altres aspectes les intervencions dels regidors/es, les rèpliques o la durada de les mateixes.
 
Podeu veure el ple en aquest enllaç, o escoltar-lo a Ràdio Sant Quirze.