Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Projecte de Bicicletes elèctriques per als polígons industrials, cas d’èxit al Congrés Rubí Brilla

El Servei a l'Empresa de Sant Quirze va presentar la iniciativa en el marc d'aquest esdeveniment anual de referència


El Projecte de Bicicletes elèctriques per als polígons industrials, cas d’èxit al Congrés Rubí Brilla

El Servei a l’Empresa de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va participar el passat 24 de novembre, al Congrés Rubí Brilla, presentant com  a cas d’èxit el projecte SQ Smart PAE de bicicletes elèctriques per a les empreses dels polígons industrials. El Congrés Rubí Brilla, organitzat per l’Ajuntament de Rubí, és un esdeveniment anual d’àmbit nacional que aplega experts i bones experiències basades en el canvi de model energètic així com en la mobilitat sostenible. 

 
El projecte SQ Smart PAE  treballat en col•laboració públic- privada amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre Tecnològic Eurecat, va posar en marxa l’any 2016 una idea i acció  innovadora per dotar els polígons d’activitat econòmica (PAE) d’una modalitat de transport sostenible que ha permès la mobilitat  de les persones treballadores entre l’Estació de FGC i les empreses ubicades als diferents polígons, millorant i reduint els temps de desplaçament i contribuint a l’ acceptació i ús de la bicicleta elèctrica com a mode energèticament eficient per a les distàncies curtes.
 
L’Ajuntament posa  a disposició de les empreses cinc bicicletes elèctriques per les quals s’estableixen torns de tres mesos. Donat que el projecte està tenint molt bona acceptació entre el teixit productiu, Eurecat realitza el manteniment de les mateixes i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya cedeix un espai a l’estació per guardar les bicicletes així com s’encarrega de la connexió elèctrica i la seguretat amb vídeo vigilància.
 
El SQ Smart Pae va ser escollit pel comitè organitzador del Congrès Rubí Brilla pel seu caràcter innovador.  De fet altres municipis de la comarca s’han adreçat al Servei a l’Empresa de l’Ajuntament de Sant Quirze per saber més detalls i en un futur implementar el projecte a les seves localitats.