Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

La ruta botànica per la serra de Galliners ja és una realitat

Ja es poden veure els indicadors d’aquest itinerari, un projecte que forma part dels Pressupostos Participatius 2016


La ruta botànica per la serra de Galliners ja és una realitat

Conèixer i valorar el nostre entorn natural i fomentar la seva conservació és un dels principals objectius de la ruta botànica que l’Ajuntament ha senyalitzat a la serra de Galliners. L’actuació, fruit dels Pressupostos Participatius de 2016, l'ha dut a terme l’empresa Geosilva Projectes SL, per un import de 12.948,56 €.

El projecte ha consistit en la creació de 4 itineraris pels camins de la serra, amb panells identificatius de les principals espècies vegetals i animals que en formen part. 
Un dels itineraris proposa un circuit de 2.300 metres pel “bosc de ribera o galeria”, que trobem a l’entorn del torrent de la Betzuca. El segon itinerari, de 2.200 metres, és el de “l’alzinar litoral o de terra baixa” i s’ubica al sector de can Poncic, on hi podrem trobar l’alzina, el pi i també arbusts com el llentiscle i l’arboç. Una altra de les opcions és la ruta de “les plantes aromàtiques i medicinals”, que seguirà el camí de Sant Feliuet, i on s’indicaran plantes com el romaní, la farigola o la salvia, entre moltes altres.
Finalment, el quart itinerari s’ha reservat als “bolets i fruits del bosc”, en el qual, seguint el camí dels Boletaires, podem aprendre com són els bolets i altres fruits com l’aranyó o la mora.
La ruta també inclou la senyalització de punts d’interès especial, com el Pujol Blanc, el Turó de Can Camps o l’ermita de Sant Feliuet de Vilamilans.
 
Pressupostos Participatius
El projecte s’emmarca en els Pressupostos Participatius 2016. Abans de finals d’any, s’executaran altres actuacions pendents, com és el cas de la zona d’esbarjo del Parc de les Morisques; l’espai de picnic al camí del Torrent de la Betzuca; la col•locació de paperers al parc de la Riera i la instal•lació d’un contenidor per reciclar l’oli al barri de Los Rosales.
Durant els mesos de gener-febrer s’executarà el projecte de creació d’un parc saludable per a la gent gran al sector de Vallsuau; l’arranjament de dos embornals del carrer de Vila Puig, 87; la remodelació de l’espai de jocs infantils de Can Pallars; la instal•lació de més gronxadors al Parc de les Morisques; la creació d’un pas de vianants entre Mercè Rodoreda i l’av. del Camí del Mas, i la renovació de les plaques amb el nom dels carrers de Vallsuau. 
Pel que fa a la tanca de l’escola i l’IES Purificació Salas i Xandri, s’ha dut a terme de manera provisional la instal•lació d’una malla d’ocultació de la visió del pati.
En breu s’aprovarà definitivament el projecte del Camí Verd des de Sant Quirze fins a la UAB i, posteriorment, s’iniciarà la licitació de les obres. Es preveu que aquestes puguin començar durant el primer trimestre de l’any.
 
Trobareu tots els projectes i el seu estat d’execució en aquest enllaç.