Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Alumnes dels cursos de català, voluntaris i aprenents acomiaden l’any

Versos, nadales i el tradicional quinto van centrar la tarda de dilluns a Can Feliu


Alumnes dels cursos de català, voluntaris i aprenents acomiaden l’any

L’alumnat dels cursos de català, juntament amb uns quants voluntaris i aprenents, van acomiadar l’any el passat dilluns cantant nadales i els cuplets que havien fet i jugant al quinto, joc tradicional al Vallès durant les festes nadalenques. L’acte va tenir lloc al centre cívic Can Feliu.

Nadales i cuplets
Després de llegir diversos poemes nadalencs d’escriptors catalans (Pere Quart, Miquel Martí i Pol i J. V. Foix), els participants a la trobada van cantar nadales tradicionals i uns quants cuplets que havien preparat els alumnes del curs de literatura seguint la música d’Els Pastorets, obra que es representa per Nadal i que acaba amb algunes estrofes improvisades que fan broma de l’actualitat. 
Quinto
En acabat, van jugar al tradicional quinto nadalenc, en què, a més de les típiques expressions per referir-se als números (les banderes d’Itàlia -77-, un que fa por -1-, parella de músics -55-, pelat la iaia -80-, una cadireta -4-, el més porc de tots -69-, Sant Jordi -23-...), hi va haver alguna referència a l’actualitat. Entre rialles van acomiadar l’any i es van desitjar unes bones festes.
Nous cursos
Al febrer començaran nous cursos de català. A més dels tallers de literatura i d’escriptura, es faran cursos semipresencials de la majoria de nivells. Les proves de col•locació i les inscripcions es faran a partir del 12 de febrer a la Centre Cívic Can Feliu. Per a més informació podeu adreçar-vos a l’Oficina de Català (c. d’Eduard Toldrà, s/n – 93 721 18 99) passat festes.