Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze col•labora amb l’enviament de material al Senegal

L'ajuda es va haver de transportar per via marítima en comptes de per carretera degut a la inseguretat de la zona


Sant Quirze col•labora amb l’enviament de material al Senegal

Sant Quirze va col•laborar a finals de l’any passat en l’enviament d’ajuda destinada als projectes que duu a terme al Senegal Acció Solidària Vallès, l’ONG quirzetenca que va transportar el material necessari per a les accions que hi realitzarà aquest 2011. L’enviament, que va ser finançat en bona part per l’Ajuntament, incloïa material per a l’institut College Education Moyen de la població de Tambacounda, on estudien més de mil alumnes, així com plaques fotovoltaiques per fer servir quatre pous al municipi de Thionck-Essil. 

Per fer arribar l’ajuda, es va contractar un contenidor de 40 peus que es va repartir entre Acció Solidària Vallès, Ataaya, que actua a la ciutat de Dakar, i Fassulo, amb projectes a la localitat de Tambacounda. Degut a la sensació d’inseguretat que es viu a la zona després del segrest dels tres cooperants de l’ONG Barcelona Acció Solidària a finals del 2009, el material no es va poder enviar a través de Caravana Solidària, que feia el transport per carretera a cost zero passant per Marroc i Mauritària fins arribar al Senegal, a l’oest del continent africà. En comptes d’això, el 15 de novembre va sortir el contenidor del port de Barcelona i va arribar a Dakar el 6 de desembre. Un cop allà, un dels reptes més complexos era aconseguir treure el material del port sense dificultats. Gràcies a la col•laboració de Tapha Sylla, un membre senegalès de l’ONG, l’ajuda es va poder carregar en camions amb celeritat i es va portar a les poblacions on es duran a terme els projectes.   

Aquest suport se suma a d’altres accions solidàries que ha emprès Sant Quirze del Vallès durant el darrer any, com són la col•laboració amb La Marató de TV3 o els actes d’ajuda als damnificats pel terratrèmol d’Haití, entre d’altres. Per coordinar les diferents accions, la Regidoria de Cooperació posa a l’abast de les ONG del poble i dels grups municipals l’anomenada Mesa de Solidaritat, la funció de la qual és definir els projectes de cooperació al desenvolupament impulsats des del municipi, així com les conferències que s’organitzen i els agermanaments amb altres poblacions.