Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple aprova la creació de diverses taules juvenils per abordar aspectes com la salut o l’ocupació

Aquests òrgans esdevindran eines de comunicació entre l’administració i el jovent del municipi


El ple aprova la creació de diverses taules juvenils per abordar aspectes com la salut o l’ocupació

El ple ordinari del mes de desembre celebrat ahir ha aprovat la creació d’una Taula de formació i ocupació juvenil. Es tracta d’un espai per compartir informació i estratègies d’ocupació i formació orientades al jovent, de manera que es treballi en millorar la seva inserció laboral.

En la mateixa línia, la unanimitat del ple va aprovar la creació d’una Taula Jove com a canal de relació estable entre l’administració i els i les joves. Aquesta estarà integrada per representants de l’administració i un de cada una de les entitats o associacions juvenils del poble, a més de membres d’entitats que malgrat no ser juvenils reuneixin una sèrie de condicions, així com representants de grups de joves sense personalitat jurídica.
Finalment, i també per unanimitat, es va aprovar la creació d’una Taula de salut juvenil, de manera que es promoguin els hàbits saludables. La Taula esdevindrà un òrgan de participació sectorial de treball transversal, orientació, assessorament i informació de la política juvenil municipal que estimuli i doni suport a la salut del jovent.
 
Gestió interna
Un dels punts que es van portar a aprovació del ple d’ahir va ser el Protocol per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament en els casos que afectin la dignitat i la discriminació en el treball. Tots els grups hi van votar a favor.
També a nivell de gestió interna de l’Ajuntament, es va aprovar per unanimitat el Reglament de Funcionament de la Mesa General de Negociació de Matèries Comuns dels empleats públics (personal laboral i funcionari) de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.
 
Xifra oficial de població
Un dels punts que es van portar a aprovació va ser la xifra oficial de població del Padró Municipal d’Habitants a 1 de gener de 2017, que se situa en 19.867 habitants. Tots els grups van votar-hi a favor.
Aquesta dada, juntament amb les estadístiques padronals actuals i històriques es poden consultar a l’apartat web de Sant Quirze en xifres.
 
Mocions
Finalment, el ple va aprovar una moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, i consensuada amb la resta de grups excepte Ciutadans, que hi va votar en contra. La moció fa referència al suport i l’adhesió al manifest de Somescola.Cat per refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.
 
Podeu veure el vídeo del ple en aquest enllaç, o escoltar-lo, aquí.