Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze es prepara per rebre els Reis d’Orient

Ses Majestats arribaran en tren, a les 18 hores, a l’estació dels Ferrocarrils


Sant Quirze es prepara per rebre els Reis d’Orient

Els emissaris reials han informat l’Ajuntament que Melcior, Gaspar i Baltasar ja estan de camí a Sant Quirze i que, segons la previsió, arribaran el divendres 5 de gener, a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, en el tren de les 18 hores

Ses Majestats rebran, com cada any, la càlida benvinguda de la ciutadania de Sant Quirze i, a continuació, es dirigiran a peu fins a les carrosses i el seguici reial que els estaran esperant a l’avinguda dels Països Catalans. Aquest serà el punt d’inici de la cavalcada, encapçalada per un espectacular estel i unes papallones de llum que guiaran els Reis pels carrers del poble.
El recorregut de la cavalcada serà el següent: avda. dels Països Catalans, rbla. de Lluís Companys, avda. del Camí del Mas, rotonda dels FGC i avda. de Pau Casals, fins a la plaça d’Anselm Clavé. En aquest espai, els Reis d’Orient faran l’Adoració del Nen Jesús al pessebre vivent organitzat per la Parròquia de Sant Quirze i Santa Julita. Finalment, ses Majestats es dirigiran a l’escenari, on hi haurà els tres trons, i rebran de mans de l’alcaldessa Elisabeth Oliveras, la clau màgica del poble que obre les portes de tots els habitatges de Sant Quirze. Tot seguit, els infants que ho desitgin podran saludar en persona els tres Reis d’Orient i lliurar-los les cartes de desitjos.
 
Els Reis a Les Fonts
Els Reis Mags d’Orient també protagonitzaran la cavalcada de Les Fonts, que començarà a les 18 hores, al carrer de Santa Teresa, i que farà el següent recorregut: c. de Mossèn Josep Pons, pg. de Lola Anglada, c. de Sant Agustí, c. de Roma, plaça de Manel Mañas, c. del Turonet, c. del Bisbe Sanahuja, camí de Can Falguera, c. de la Verge de Fàtima, c. de Sant Quirze, c. de l’Església, pg. dels Horts, c. de Sant Quirze, c. de la Mare de Déu del Roser, avda. de Perramon, pg. del Ferrocarril, c. de Santa Rosa i c. de Josep Mitats
Un cop finalitzada la cavalcada, els Reis recolliran les cartes dels nens i de les nenes a la pista Poliesportiva.
 
Consells de seguretat durant la cavalcada de Reis
L’òrgan de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya recorda que cal seguir unes recomanacions de seguretat per gaudir d’una cavalcada de Reis sense ensurts. Aquests són alguns dels consells:
- Aneu preparats amb calçat còmode per protegir els peus i evitar lesions, així com vestits adequadament segons les previsions meteorològiques. 
- Durant la cavalcada, quedeu-vos sempre darrere de les tanques de senyalització. No pujar a baranes, reixes o contenidors. 
- No creuar pel mig de les carrosses o llançar caramels contra els altres.
- No baixeu a recollir caramels a la calçada mentre passen les carrosses.
- Si aneu amb infants, porteu-los a collibè o de la mà. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb discapacitat.
- Porteu la documentació a sobre. En el cas d'infants, gent gran i discapacitats psíquics, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i procureu que la portin en un lloc visible, per si es perden.
 
Podeu consultar al següent enllaç la llista completa de consells de seguretat per a cavalcades de Reis.
 
Podeu reviure en imatges la cavalcada de Reis del 2017.