Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Consells de seguretat per gaudir de la cavalcada de Reis

Ses Majestats arribaran en tren, a les 18 hores, a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat


Consells de seguretat per gaudir de la cavalcada de Reis

Melcior, Gaspar i Baltasar arriben avui divendres a Sant Quirze, concretament, a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, en el tren de les 18 hores.
Protecció Civil de la Generalitat recorda que les cavalcades de Reis són actes amb gran afluència de públic on es poden donar situacions de risc.

Aquestes són les recomanacions a seguir:

Abans de la cavalcada
No hi dugueu bosses ni motxilles. Si les heu de dur, no us separeu mai d'elles per evitar malentesos i situacions de perill.
Porteu calçat que us protegeixi bé els peus per evitar lesions. Si el fred és intens recordeu portar barret i utilitzar bufanda o mocador. Porteu roba còmoda i adequada a la meteorologia per evitar problemes amb el pas de les hores.
Si aneu en grup, acordeu un punt de trobada fora de la zona on s'acumuli el públic per reunir-vos-hi si us separeu o us perdeu.
Seguiu les instruccions dels organitzadors en tot moment.

Durant la cavalcada
No pugeu a baranes, contenidors o altres elements inestables. Podeu caure.
Quedeu-vos sempre darrere les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses.
No us acosteu mai a les carrosses ni intenteu pujar-hi.
No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de les carrosses. Us podeu distreure al pas de les següents carrosses.
No creueu pel mig de les carrosses ni us acosteu quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.
No feu guerra de caramels ni els llenceu contra ningú, ni al personal de seguretat, ni al de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.
Una vegada finalitzat el pas de la cavalcada, abandoneu el lloc de forma ordenada, respecteu l’ordre de sortida i seguiu les indicacions dels serveis de seguretat.

Compte amb els més petits
Si aneu amb infants porteu-los de la mà. Expliqueu-los quins són els riscos, què no poden fer i com han d'actuar si es perden.
No deixeu que els menors pugin a cap objecte per veure millor la cavalcada: és preferible que els pugeu a coll si cal.
Si trobeu un menor perdut acompanyeu-lo a la policia o als equips de seguretat.
Porteu la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitat psíquica, prepareu una fitxa o polsera amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.

Els accessos al lloc de la celebració
No empenyeu per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau. Si el punt on voleu situar-vos està saturat o molt ple, busqueu-ne un altre.
No us atureu en els carrers d'accés al recorregut. Són vies de pas dels serveis d’emergència i d'evacuació.
Si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació. Mantingueu la calma en tot moment.

En cas d'emergència
Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d'emergència. Tingueu molta cura dels menors i persones amb discapacitats.
Dirigiu-vos fora de l'acte pels llocs indicats o carrers més propers sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere.
Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per la gran quantitat de persones concentrades.
En cas d'emergència, si truqueu al telèfon 112 des d'un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix.
   
Trobareu aquí Informació de les cavalcades de Reis a Sant Quirze