Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

L’Alcaldessa de Sant Quirze reitera la necessitat de soterrar les vies dels FGC per millorar la mobilitat a la comarca

Oliveras ha demanat una reunió urgent amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat per exigir que el municipi participi i sigui escoltat en els projectes que l’afecten directament


L’Alcaldessa de Sant Quirze reitera la necessitat de soterrar les vies dels FGC per millorar la mobilitat a la comarca

L’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha reiterat la necessitat de soterrar les vies del tren de Sant Quirze, coincidint amb l’inici de les obres de soterrament del tram Can Feu Gràcia que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han començat avui. Segons Oliveras, aquesta era una molt bona oportunitat per fer realitat una llarga reivindicació de Sant Quirze i, alhora, connectar de manera amable Sant Quirze amb Sabadell.
Si bé es congratula que Sabadell pugui  soterrar les vies del barri de Can Feu i felicita el teixit social que ha aconseguit aquesta fita històrica, l’Alcaldessa creu que hauria estat una molt bona oportunitat per connectar Sabadell i Sant Quirze., dos municipis que tenen una relació molt estreta, però que la connexió tant a peu com en bicicleta és difícil i mal resolta. “De res serveix que fem carrils bici, promoguem la mobilitat sostenible, si quan els nostres projectes es topen amb els municipis veïns, no tenen continuïtat”. “Cal pensar en clau comarcal i facilitar al màxim que la ciutadania canviï els hàbits de transport. I això ho hem de promoure amb projectes que no acabin als límits dels termes municipals.”
En aquest sentit, l’Alcaldessa també fa referència a les obres que s’estan executant per ampliar la C-58, que tenen la seu operativa a Sant Quirze. “Som el municipi més afectat per les obres d’aquesta nova infraestructura, malgrat que el projecte no se’ns ha fet arribar en temps i forma, no ha inclòs les mesures necessàries per minimitzar la contaminació acústica, ni se’ns ha explicat com aquesta intervenció pot afectar la mobilitat interna del poble".
Elisabeth Oliveras ha demanat de manera urgent una reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, responsable del soterrament dels FGC i també de les de l’ampliació de la C-58. L’Alcaldessa insisteix que es tingui més sensibilitat envers Sant Quirze, un municipi amb prop dels 20.000 habitants que reivindica participar i fer valer la seva opinió en els projectes que l’afecten directament.