Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze, molt a prop dels 20.000 habitants

Les previsions apunten a un augment poblacional que culminarà amb diversos canvis competencials i de Pressupost Municipal


Sant Quirze, molt a prop dels 20.000 habitants

Les previsions de creixement poblacional a Sant Quirze apunten que, amb tota probabilitat, l’any 2019 se superaran els 20.000 habitants. El creixement ha estat constant i especialment accentuat durant els anys del boom immobiliari. Ara, l’augment és més moderat, però les previsions assenyalen que se superarà aquest llindar properament. Aquest augment poblacional implica diversos canvis a nivell competencial i, molt especialment, en el Pressupost Municipal. 

 
Increment del Pressupost Municipal
D’una banda, la participació en els tributs de l’Estat es veurà incrementada. Si actualment la partida d’ingressos dels Pressupostos Municipals se situa en els 3,5 milions d’euros, és probable que en superar els 20.000 habitants, l’augment se situï al voltant dels 0,7 milions d’euros més, és a dir, que els ingressos del Pressupost, en aquest concepte, s’incrementin en un 20% aproximadament. Aquesta xifra es concretarà en el moment en què es produeixi el salt poblacional i l’Ajuntament així ho sol•liciti.
 
Més competències
L’Ajuntament també haurà d’assumir noves competències i serveis. Algunes d’elles ja les presta, com Protecció Civil o atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social. Fins ara aquests serveis s’han prestat de manera voluntària i, en el moment en què se superin els 20.000 habitants, seran obligatòries. També caldrà prestar altres serveis que fins ara depenien d’altres administracions. Aquest és el cas de la prevenció i l’extinció d’incendis o les instal•lacions esportives d’ús públic.
 
Augment dels nombre de regidors/es
Segons la Llei orgànica 5/1985 del règim electoral, els municipis que se situen entre els 20.001 i els 50.000 habitants compten amb un total de 21 regidors/es. Recordem que actualment el ple municipal està conformat per 17 regidors/es.