Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Institut Sant Quirze participa en un taller de construcció d’un escalfador termosolar

La proposta és un recurs subvencionat per la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament


L’Institut Sant Quirze participa en un taller de construcció d’un escalfador termosolar

L’alumnat d'avui dia seran els futurs professionals que dissenyaran els enginys que proporcionaran energies netes a un cost raonable i amb una eficiència suficient. Sota aquest plantejament, el passat dilluns 29 de gener, una vintena d'alumnes de l'Institut Sant Quirze van participar en un taller per aprendre a construir un escalfador termosolar amb material reciclat. El grup de joves de 2n de Batxillerat va seguir amb interès les explicacions del tècnic responsable de l’empresa Pendulum, dedicada a la divulgació del coneixement científic.

 La sessió va incloure una primera part teòrica on el tècnic va exposar, entre d’altres, els factors de la física que intervenen en la transferència de calor. A la segona part del taller, els joves han construït el seu propi captador termosolar amb què es pot escalfar un espai només amb l’energia del Sol.
 
L’activitat és un recurs que ha sol•licitat l’Ajuntament, a través del catàleg de serveis que la Diputació de Barcelona ofereix a les administracions locals.