Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’Ajuntament inicia una consulta per decidir el nom de diversos espais públics

La ciutadania podrà presentar propostes de noms per al carrer Alfons XIII, i les sales nova i històrica de la Patronal


L’Ajuntament inicia una consulta per decidir el nom de diversos espais públics

L’Ajuntament ha iniciat un procés de participació ciutadana per escollir el nom de diversos espais: el carrer Alfons XIII, la sala nova de la Patronal (accés pel carrer Barcelona) i la sala històrica de la Patronal (accés per l’av. de Pau Casals).

En una primera fase, que comença el proper dilluns 12 de febrer, la ciutadania podrà presentar propostes de noms. La data límit per presentar propostes serà el 4 de març.
Exhaurit el termini de recollida de propostes la Comissió de Nomenclàtor es reunirà el dimecres 7 de març per valorar que les propostes compleixin amb els requisits acordats.
La Comissió valorarà, a més dels criteris establerts, aspectes com que els noms promocionin dates i esdeveniments del poble i de Catalunya; promoció del patrimoni humà i cultural local; o promoció de valors associats a les activitats i equipaments de l’entorn del local, entre altres. 
D’entre les propostes presentades, la Comissió triarà les finalistes que passaran a votació.
 
Qui pot presentar propostes?
 
Poden presentar propostes tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys empadronats/des al municipi, les entitats registrades al Registre Municipal d’Entitats i els comerços i empreses amb domicili fiscal a Sant Quirze del Vallès. La forma de presentació pot ser de forma presencial o telemàtica. 
Cada persona, entitat, empresa o comerç podrà presentar com a màxim 2 propostes per cadascuna de les modalitats que estan en aquest procés. Aquestes s’han de consignar en una fitxa o formulari disponible en paper i en format digital.
 
Com puc votar?
 
Del 22 de març al 10 d’abril, es podrà votar mitjançant una plataforma que s'anunciarà properament. També es podrà votar de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadanes de l’Ajuntament, tant a la plaça de la Vila com al centre cívic de Torre Julià, a les Fonts. L’escrutini es realitzarà a partir de les 00.01 h del dia 11 d’abril i es comunicarà a través dels diferents mitjans de comunicació municipal. Finalment, el ple de l’Ajuntament votarà l’aprovació dels noms escollits.
 
Qui pot votar?
 
Podran participar a la fase de votació tota la ciutadania empadronada al municipi de Sant Quirze del Vallès major de 16 anys.
 
Trobareu tota informació detallada del procés en aquest enllaç.