Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa en la Circular Economy Maping Week, una iniciativa d’àmbit mundial

Sant Quirze, Sabadell i Barberà exposen el seu projecte centrat a promoure la simbiosi industrial i potenciar el teixit empresarial


L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa en la Circular Economy Maping Week, una iniciativa d’àmbit mundial

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va participar ahir en la jornada Mapeig d'Economia Circular del Vallès Occidental, celebrada a la seu del Consell Comarcal. L'objectiu de la trobada, en què van participar diferents entitats i col.lectius que treballen l'economia circular, va ser crear un espai de col.laboració i registre de bones pràctiques que serveixi d'impuls per generar noves propostes en aquest àmbit. 

L'acte forma part d'una iniciativa simultània i global en l’àmbit mundial: Circular Economy Mapping Week, per identificar el major nombre d'experiències d'economia circular. 
 
L'Ajuntament de Sant Quirze, juntament amb el de Sabadell i Barberà del Vallès, van presentar ahir el projecte que treballen conjuntament des de 2014 sobre simbiosi industrial. Recordem que la simbiosi industrial permet les empreses optimitzar els recursos sobrants de la seva activitat per al desenvolupament del seu negoci.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, tal com van exposar, és posicionar l’administració pública local com a promotora d’un mecanisme de canvi a les empreses, de manera que s’afavoreixi la competitivitat del teixit empresarial. També es treballa per estimular la innovació empresarial i crear noves oportunitats i models de negoci. Finalment, el projecte se centra en fomentar la col•laboració público-privada i la cooperació empresarial, entre altres aspectes.
Aquesta iniciativa s’ha materialitzat amb un total de 200 empreses analitzades, 41 assessoraments, diversos cursos, sessions i participacions en jornades. També s’han identificat alguns sectors empresarials amb possibilitats de treballar segons el model de simbiosi industrial.