Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova la concessió del Premi Dona 2018 a Anna Alsina Viver

La Corporació acorda, també, distingir el col·lectiu de dones del diari La Directa i a l’entitat Mujeres Rumbo a Gaza


El Ple aprova la concessió del Premi Dona 2018 a Anna Alsina Viver

El Ple de la Corporació, reunit ahir dijous, va aprovar per unanimitat la concessió del Premi Dona de Sant Quirze del 2018 a la santquirzenca Anna Alsina Viver. Tanmateix, va acordar atorgar la distinció honorífica en l’àmbit català al col•lectiu de dones del diari La Directa, i la distinció internacional a l’entitat solidària Mujeres Rumbo a Gaza. 

L’alcaldessa Elisabeth Oliveras va exposar els motius de l’atorgament dels premis. En el cas de l’Anna Alsina, candidata presentada per les entitats Bella Quirze Band, Ateneu del Món i els grups municipals de Junts per Sant Quirze i ICV, s’ha valorat la seva actitud vital, la superació personal i la fortalesa que mostra i que comparteix amb les persones que l’envolten. Pel que fa al col•lectiu de dones del diari La Directa, es reconeix l’exercici d’un periodisme cooperativista, independent i compromès amb l’equitat de gènere i la transformació social. Mujeres Rumbo a Gaza, per la seva banda, es distingeix pels valors solidaris i el compromís envers les dones i el poble palestí.
Els reconeixements seran lliurats en un acte institucional el 8 de març, Dia internacional de les Dones.
 
Recuperació de béns immobles públics
El Ple d'ahir també va aprovar, amb l’abstenció del PDeCAT, la recuperació d’un terreny de domini públic, situat a la zona del Castellet, que es troba ocupat indegudament, així com la finalització de la recuperació d’un terreny públic de 35m2, situat al carrer Galicia, que passa a ser sòl destinat a zona verda.
Tanmateix, el Ple va acordar l’inici de la liquidació econòmica del contracte, ja resolt, de l’aparcament de la plaça de la Vila, a favor de Construcciones Lahoz, amb una indemnització de 662.524,44 €. Aquest import és resultat de descomptar al valor de la construcció de l’aparcament, les despeses derivades per la resolució del contracte, així com els deutes tributaris que la constructora té amb l’Ajuntament. Aquest acord va ser aprovat amb l’abstenció del PDeCAT i de Ciutadans.
Un altre punt de l’ordre del dia, acordat per unanimitat, va ser l’aprovació provisional d’una modificació de l’Ordenança Fiscal 5.3 referent als preus d’entrades a espectacles i al sistema de gestió de venda anticipada.
 
Mocions
El Ple va finalitzar amb el debat i aprovació de les següents mocions:
- Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, consensuada amb PDeCAT, per la llibertat de les preses i presos polítics de l’Estat espanyol. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV i PDeCAT. Vots en contra: Ciutadans. Abstenció: PSC-CP.
- Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, consensuada amb el PSC-CP, de suport a la Llei de l’habitatge de la PAH. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, PDeCAT i PSC. Abstenció: Ciutadans.
- Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, consensuada amb PDeCAT i PSC-CP, de suport al manifest de CCOO i UGT de la vaga del proper 8 de març. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, PDeCAT i PSC. Abstenció: Ciutadans.
- Moció presentada pel PSC-CP per establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats. Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, PDeCAT i PSC. Abstenció: Ciutadans.
 
Podeu veure el vídeo del Ple en aquest enllaç o escoltar-lo aquí.