Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Comença la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2018

El mes de març preveu una àmplia oferta d’activitats per a la reflexió sobre el paper de les dones


Comença la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2018

El mes de març centra la seva atenció en les dones. Amb motiu de la commemoració el proper dia 8 del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament ha organitzat una àmplia programació que comença avui i s’allarga fins al 23 de març.

 
El tret de sortida a les activitats s’inaugura demà a la Biblioteca Municipal amb el cinefòrum “Princeses i bruixes: les heroïnes de Miyazaki”. Després de la projecció, que tindrà lloc a les 18 hores, hi haurà un debat a càrrec d’Anna Junyent, guanyadora d’un premi pel treball “Anàlisi de la representació femenina en la filmografia de Hayao Miyazaki”.
 
8 de març, Dia Internacional de les Dones
La jornada començarà a les 12 hores amb la lectura del manifest a la plaça de la Vila. A continuació, hi haurà una representació del símbol de les dones i una lectura commemorativa de poemes, amb la col•laboració de l’Escola d’Adults l’Olivera i l’Aula d’Extensió Universitària a l’Espai Maria Mercè Marçal.
A migdia, el celler de Can Barra acollirà la III Jornada Emprendre en Femení. Es tracta d’un dinar net-working dinamitzat per la coach Roser Sellés i amb la presentació de l’experiència cooperativista de l’Estraperlo i de Banca Ètica, FETS, Finançament ètic i solidari.
La tarda s’estrenarà amb l’acte de lliurament del Premi Dona de SQV, a les 19 hores a la sala històrica de la Patronal. A continuació, a les 20.30 hores, Sopar de dones a la sala nova. Un moment per compartir inquietuds i posar en comú els temes que interessen al col•lectiu.
 
Música, cinema i teatre
Una de les activitats principals de la programació se centra en la música, el cinema i el teatre compromès. Així, podrem veure des del concert de la terrassenca Gemma Humet el proper 10 de març; passant per “Júlia Ist” diumenge dia 11 a la Patronal. De fet, la Patronal acollirà també la projecció d’”Una pastisseria a Tòquio”, el 17 de març; i el teatre-dansa “Aüc, el so de les esquerdes”, el dia 23 de març.
No faltarà a la cita un cabaret feminista molt especial el proper 16 de març: “Cabaret Hora Bruixa”, a les 21 hores a la sala nova de la Patronal.
Apunteu també a les agendes la 7a Mostra Nacional de Cançó Improvisada el 24 de març, a la Patronal.
 
Programació infantil
La Biblioteca Municipal acollirà el 9 de març l’Hora del conte: “Encara que sigui una nena…”, a càrrec de Susagna Navó. El dia 16 de març podreu gaudir de la pel•lícula “Ballerina”, a la sala històrica de la Patronal.
 
Activitats per a la reflexió
La programació s’omple també de sessions per a la reflexió, com la del proper 13 de març, amb el nom “Models femenines en les distòpies i les utopies audiovisuals”; la xerrada “Cicle menstrual hormonal femení” el 9 de març o les exposicions “Dones i literatura” i “Dones del Barri”, als centres cívics de Can Feliu i Torre Julià, respectivament.
 
Podeu consultar la programació detallada en el document pdf adjunt en aquesta notícia.