Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze es tenyeix de blanc en una jornada sense incidències

El dispositiu activat per prevenir els efectes va funcionar de manera òptima


Sant Quirze es tenyeix de blanc en una jornada sense incidències
Tots els avisos apuntaven l’arribada d’una nevada important a qualsevol indret de Catalunya i qualsevol cota. A Sant Quirze, es va procedir a activar l’alerta del PAM Neucat al migdia del dimarts 27, mobilitzant tots els efectius i recursos necessaris per fer les accions de prevenció que calguessin per evitar al màxim les incidències. La neu va arribar unes hores més tard de l’esperat, concretament a dos quarts de cinc de la matinada del dia 28.  En el moment que comença a caure és quan cal tirar la sal, afirmen els tècnics encarregats de dur a terme el dispositiu per la nevada. És per això que al llarg de tota la nit els professionals de la brigada d’obres van treballar de valent per garantir una bona mobilitat i evitar gelades. En total, es van escampar prop de 30 tones de sal i es van tancar els carrers amb més pendent. També, la Policia local seguia pendent de l’estat de les carreteres i dels carrers. Les concessionàries també van donar suport a les tasques de prevenció, així com propietaris forestals que van oferir els seus tractors per ajudar a la retirada de neu.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat s’havia recomanat a la població que evités agafar el cotxe privat per fer desplaçaments. És per això que les escoles havien avisat a les famílies que obririen les portes però sense garantir una activitat normalitzada. De la mateixa manera, els equipaments municipals, excepte l’edifici central de l’Ajuntament, van restar tancats fins a les 12 del migdia, moment en què es va decidir obrir amb normalitat.
 
Sant Quirze, de postal
 
La banda més amable del dia són les boniques imatges i moments que va regalar la nevada. Moltes famílies, joves, grans i petits van gaudir de la neu amb jocs, ninots de neu i gaudint d’un Sant Quirze de postal. A les xarxes socials, la crida #SQVdeNeu va tornar a tenir una gran resposta. Les poques incidències i la tornada a la normalitat van fer que l’alerta es desactivés el mateix dia 28 a la tarda.
 
Podeu veure algunes imatges de les nevades en aquest enllaç.