Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Més de 400 propostes per triar el nom d’espais públics

El proper 22 de març s'inicia el termini per votar les propostes finalistes


Més de 400 propostes per triar el nom d’espais públics

La Comissió de Nomenclàtor va escollir ahir les tres propostes que passaran a la fase de votació per triar el nom de tres espais del poble: el carrer Alfons XIII i les dues sales de la Patronal. 

El canvi de nom del carrer Alfons XIII ha comptat amb un total de 159 proposicions. L’altre espai el nom del qual s’ha posat a debat és el de les sales de la Patronal, la coneguda com a Sala Històrica, que ha rebut 125 possibles noms, i la Sala Nova, que n’ha comptat amb 130.
Tot i que la gran majoria dels noms proposats fan referència a dates o personalitats relacionades amb la història i les arts de Catalunya o representatives a Sant Quirze, també hi ha hagut espai per a suggeriments curiosos, com personatges d’animació japonesa o basats en valors com la igualtat.
La comissió de Nomenclàtor, òrgan responsable d’assessorar i redactar els informes i estudis relacionats amb les nomenclatures d’espais i carrers, va decidir prioritzar els noms més proposats. El resultat de les propostes ha estat el següent:
 
Sala històrica de la Patronal: Lluis Maria Xirinacs; Carles Capdevila; o Josep Brossa.
Sala nova de la Patronal: Muriel Casals; Salut Pastor; Pepe Rubianes
Carrer Alfons XIII: U d’octubre; carrer de la República Catalana; Llibertat.
 
Com i quan puc votar?
Del 22 de març al 10 d’abril es podrà votar. Abans de l’inici del període de votacions es farà públic l’enllaç on poder votar. També es podrà fer de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadanes de l’Ajuntament i altres equipaments municipals: centre cívic Torre Julià, Casal d’Avis, Canya Jove, Biblioteca Municipal i Escola Municipal d’Adults. 
L’escrutini es realitzarà a partir de les 00.01  h del dia 11 d’abril i es comunicarà a través dels diferents mitjans de comunicació municipal. Finalment, el ple de l’Ajuntament votarà l’aprovació dels noms escollits.
 
Qui pot votar?
Podran participar a la fase de votació tota la ciutadania empadronada al municipi de Sant Quirze del Vallès major de 16 anys.