Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze viu amb intensitat el Dia Internacional de les Dones

Les dones defensen els seus drets en el marc d’una jornada reivindicativa


Sant Quirze viu amb intensitat el Dia Internacional de les Dones

La plaça de la Vila s’ha omplert aquest migdia per escoltar el manifest que reivindica els seus drets. Un centenar de persones han aplaudit la defensa de drets essencials, basats en la igualtat salarial, la llibertat sexual o la tolerància zero a la violència de gènere. A continuació, s’han desplaçat tot fent una passejada també reivindicativa, fins als exteriors de l’Espai Maria Mercè Marçal on, representants de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera i l’Aula d’Extensió Universitària han llegit uns poemes de l’autora que dóna nom a l’espai. Un matí que ha culminat amb la representació del símbol de les dones a la rotonda ubicada davant l’equipament. Unes cartolines liles, amb lemes reivindicatius, han servit per dibuixar el símbol.

 
En el marc d’aquesta jornada, un col•lectiu de treballadores de l’empresa Ermenegildo Zegna s’ha desplaçat fins a la plaça de la Vila, amb pancartes i lemes de protesta. Allà, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, les ha rebudes. Ja a l’Alcaldia, una comitiva li ha traslladat la seva preocupació per les diferències de gènere en la promoció i càrrecs de responsabilitat. També han abordat les possibiitats de millorar els accessos al polígon, un fet en què el govern local hi treballa, per millorar la seguretat.
 
Les activitats continuen avui amb la III Jornada Emprendre en Femení, que tindrà lloc a les 14 hores al celler de Can Barra. Es tracta d’un dinar-networking per a dones emprenedores o que vulguin començar a emprendre el seu negoci. La dinamitza la coach Roser Sellés, amb la presentació de l’experiència cooperativista L’Estraperlo i de Banca Ètica FETS, Finançament Ètic i Solidari.
A la tarda, tindrà lloc l’acte de lliurament del premi Dona de SQV, a les 19 hores a la Patronal. A continuació, Sopar de dones, adreçada a totes les entitats del municipi.
 
Podeu consultar tota la programació detallada d’avui i de tot el mes de març en aquest enllaç.