Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Prohibició de fer foc al bosc

Entre el 15 de març i el 15 d'octubre es prohibeix encendre fosc al bosc, i s'estableixen altres restriccions


Prohibició de fer foc al bosc

D’acord amb les lleis forestals de Catalunya, i a fi de reduir el risc d’incendis en els boscos de Sant Quirze, es prohibeix encendre foc entre el 15 de març i el 15 d’octubre d’enguany.

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha emès un BAN en què es detallen les prohibicions en tots els terrenys forestals del terme municipal, i en les franges de 500 metres que els envolta. En aquest sentit, en aquests espais està prohibit llençar objectes encesos o abocar residus de qualsevol tipus; així com encendre foc, llençar coets, globus, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc. Tampoc no es poden utilitzar bufadors o similars en vies que travessin terrenys forestals. Queda exclosa de la prohibició dins de les àrees recreatives i en parcel•les urbanes la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataguspires.
El ban també estableix la suspensió de determinades autoritzacions quan el perill d’incendi sigui extrem, com l’ús dels fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o fumar; realitzar qualsevol tipus d’aprofitament forestal o la circulació de vehicles pels camins forestals, excepte si estan vinculades a les finques de la zona i les que pertanyen a l’administració i els serveis públics.
 
Podeu consultar el ban al detall en el document en format pdf relacionat en aquesta notícia.