Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Glosa amb veu de dona

Èxit de públic a la 7a Mostra Nacional de Cançó Improvisada, enguany protagonitzada només per dones.


Glosa amb veu de dona

Aquest passat dissabte 24 de març va tenir lloc la 7a edició de la Mostra Nacional de Cançó Improvisada de Sant Quirze del Vallès. Passats uns minuts de les 18 hores, la Patronal ja s’havia omplert per seguir l’actuació de les alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Salas i Xandri, que van sorprendre el públic assistent amb la seva capacitat d’improvisació. Una vegada perduda la timidesa inicial, les joves glosadores van despertar els riures del públic amb el seu enginy.

Ja a les 19 hores, Maribel Servera, Mireia Mena, Berta Llos, Laia Pedrol, Annabel Villalonga i Fardatxa van pujar a l’escenari mentre lluïa un llaç groc al fons. Mentre pujaven, se’ls col•locava una banda on indicava la seva procedència. Es tractava ja de la primera prova. Com si estiguessin en un concurs de miss, havien de presentar-se al públic. La sorpresa va venir quan en Titot, un clàssic de les mostres de Sant Quirze, va pujar a l’escenari amb una perruca i amb la banda de Miss Berga.

Aquest moment esbojarrat en va portar d’altres, com l'escena de la perruqueria, on van regnar proclames feministes i denúncies sobre la difícil situació política que viu actualment Catalunya. Amb una Patronal plena de gom a gom les cantaires van fer el que millor saben: combatre la dura realitat amb paraules, humor i enginy. La Mostra va estar organitzada per les Glosadores de la Serra amb el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze.

Podeu veure el reportatge fotogràfic al següent enllaç.