Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Un concurs de graffiti inaugurarà tres espais cedits per l’Ajuntament per practicar-hi l’art urbà

Les persones que hi vulguin participar hauran de presentar un esborrany amb les seves propostes abans del 14 de març


Un concurs de graffiti inaugurarà tres espais cedits per l’Ajuntament per practicar-hi l’art urbà

Un concurs de grafitti organitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inaugurarà el pròxim diumenge 20 de març els tres espais que el consistori local cedirà perquè s’hi pugui practicar aquesta expressió de l’art urbà. El concurs, que s’emmarca en la campanya municipal sobre el civisme, té com a objectiu canalitzar la creativitat dels creadors de pintures als murs i difondre la seva feina. Els participants, que podran ser individuals o grups de fins a quatre persones en el cas de la categoria amateur (de 14 a 17 anys) i 8 en el cas dels professionals (majors d’edat), hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana un esborrany amb la seva proposta de graffiti abans del 14 de març. Un jurat format per un dissenyador gràfic, un fotògraf professional, un docent especialitzat en art, un artista urbà, un representant de FGC i un representant de la campanya de civisme de l’Ajuntament. Les diferents propostes poden ser d’etil i de tècnica lliures, sempre que no tinguin continguts ofensius, i els membres del jurat n’escolliran els esborranys més originals i creatius. 

L’Ajuntament i l’empresa Montana Colors es faran càrrec de les despeses per comprar els esprais i el material necessaris per dur a terme els graffitis, tot i que cada participant podrà dur el seu propi material. Els guanyadors del grup amateur pintaran la seva obra a una paret del Parc de Can Feliu amb una superfície de 3x2 metres, mentre que els projectes escollits en la categoria professional es plasmaran al mur del pont de la C-58 amb la C-1413, amb un espai de 220 metres quadrats, i al pont dels FGC, situat al passeig del Colomer, amb una superfície de 94,20 metres quadrats. En aquests espais, que estaran identificats amb el símbol ‘Aquí pots’, es podrà desenvolupar l’art del graffiti sense risc de patir sancions.

Si tens un perfil de Facebook i vols conèixer tots els detalls d'aquesta i altres activitats, uneix-te a la campanya Sí volem. Sí podem. Sí civisme.