Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova les bases dels Pressupostos Participatius 2018

La sessió ordinària d’ahir va portar a aprovació l’avanç del POUM, entre altres punts


El Ple aprova les bases dels Pressupostos Participatius 2018

El Ple ordinari celebrat ahir va aprovar les bases de la nova edició dels Pressupostos Participatius. Recordem que enguany l’Ajuntament inicia per tercera vegada un procés de participació ciutadana en relació al Pressupost Municipal mitjançant la priorització de les inversions a realitzar al municipi. El projecte permetrà a la ciutadania decidir sobre els pressupostos públics i amb un import total de 200.000 €.

Entre les novetats de les bases d’enguany destaca especialment l’edat dels participants: podran presentar propostes tots els ciutadans i ciutadanes majors de 14 anys empadronats/es al municipi. Recordem que en l’anterior edició ho podien fer els majors de 16 anys.
La recollida de propostes començarà el proper 2 de maig i s’allargarà fins al 27 del mateix mes. Es podran presentar a l’OAC, a l’estand itinerant que s’habilitarà en diferents llocs, o per via telemàtica a través del web: http://consultes.santquirzevalles.cat.
El termini per votar les propostes preseleccionades per la Comissió Tècnica serà del 6 al 24 de setembre. L’escrutini es realitzarà el dia 25 de setembre. 
En una fase final la Comissió planificarà els projectes d’execució de les propostes guanyadores.
El punt va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte PdeCAT, que es va abstenir.
 
Aprovació de l’Avanç del POUM
El ple també també va aprovar ahir l’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del municipi. Sant Quirze es regeix en l’actualitat pel Pla General d’Ordenació aprovat l’any 2000, que l’Ajuntament va considerar necessari revisar i actualitzar. El POUM fixa les normes urbanístiques del Sant Quirze del futur i, alhora, els serveis i equipaments vinculats i necessaris per garantir la qualitat de vida i el benestar dels seus habitants.
L’avanç del POUM va ser aprovat amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze-ERC, ICV i PSC i l’abstenció de PDCaT i Ciutadans. Es tracta d’un seguit de documents que fixen els objectius i criteris bàsics i generals sobre els que s’articularà el futur planejament, i ha estat redactat per l’equip de l’oficina del POUM, format per tècnics municipals i membres de l’estudi encarregat dels treballs, com a primera passa del procés de revisió. Una vegada ja ha estat aprovat, l’Avanç serà tramès al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per tal que els diferents òrgans competents emetin els informes corresponents. En paral•lel, s’activa un període de dos mesos d’informació pública, en què el Pla estarà exposat a la Biblioteca i a la Torre Julià i en què es preveuen diversos actes per donar-lo a conèixer al veïnat, que podrà fer aportacions i suggeriments i que seran valorats de cara a la nova etapa del procés, com és la redacció del document de la revisió del Pla.
 
 
Premi Mussol de Sant Quirze i Premi Mussolada 2018
Un altre dels punts aprovats ahir va ser l’atorgament del Premi Mussolada 2018 al Club Marxa Nòrdica Sant Quirze Nordicwalks. També es va aprovar el lliurament del Premi Mussol d’enguany a Ferran Solé Sala i a Salvador Núñéz de Castro. El punt, que va comptar amb el suport de la unanimitat del ple, és fruít de la decisió de la Comissió d’aquests guardons que es va reunir el passat 15 de març per valorar les candidatures presentades.
Nordicwalks, amb 7 anys de trajectòria, ha esdevingut una entitat model a seguir per altres clubs de marxa nòrdica, destacant-ne el rigor tècnic i la seguretat, així com les activitats desenvolupades en l’àmbit de la salut i el lleure.
Ferran Solé Sala és un jove santquirzenc que juga a la primera divisió francesa d’handbol, a l’equip Fenix Toulouse HB. Ha jugat amb la selecció catalana d’handbol i, actualment, ho fa amb l’espanyola.
Salvador Núñez de Castro ha participat sempre en la vida associativa del municipi. És membre del GIHSQ des de fa 18 anys. Al Club Excursionista ha desenvolupat diversos càrrecs de responsabilitat i en altres àmbits s’ha dedicat a promoure la cultura de la salut entre les persones usuàries del CAP.
 
Mocions
Les mocions presentades van ser les següents:
. Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, en defensa de l’escola en català. Aprovada amb el suport de tots els grups, excepte Ciutadans que va votar en contra.
. Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, de suport al cantant de rap Valtonyc i en defensa de la llibertat d’expressió. Aprovada amb el suport de tots els grups, excepte el vot en contra de Ciutadans.
. Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, de suport a l’ONG Proactiva Open Arms en defensa dels drets humans. Aprovada per tots els grups, excepte l’abstenció de Ciutadans.
. Moció presentada del PSC-CP, de suport a la implementació de la renda garantida de ciutadania. Aprovada per unanimitat.
Finalment, es va incloure una moció sobrevinguda de l’Associació Catalana de Municipis:
. Moció per a l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol. Van votar a favor Junts per Sant Quirze, ICV, PdeCAT. En contra, Ciutadans. Es va abstenir el PSC.
 
Podeu veure la sessió íntegrament en aquest enllaç.