Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Clac&Roll proposa un espectacle on la música sona a través dels peus

El claqué tradicional s’uneix a les possibilitats que dóna la tecnologia a les arts escèniques en un show que tindrà lloc aquest diumenge a la Patronal


Clac&Roll proposa un espectacle on la música sona a través dels peus

La companyia de ball de claqué Clac&Roll pujarà aquest diumenge 13 a les sis de la tarda a l’escenari de la Patronal per interpretar ‘TapArpègics’, un dels seus espectacles més innovadors que aposta per renovar la dansa tradicional amb l’ús de la tecnologia. Tot i que la proposta d’aquest grup de ballarins pren el claqué com a base de l’espectacle, el ritme trepidant de la picada de peus es combina amb altres elements com els jocs de llums i ombres, els sons electrònics, les projeccions de vídeo-art o les pilotes de bàsquet que acompanyen el moviment dels peus. Tanmateix, la novetat principal de l’espectacle és la utilització de l’instrument taparpègic que dóna nom a l’espectacle i que, situat al terra, permet extreure’n notes musicals gràcies al contacte amb els peus. “Quan ballem, depenent de per on toquem l’instrument, aquest sonarà d’una forma o d’una altra”, afirma Basilio González, creador i director artístic del show, qui assegura un resultat divertit i original. “Després de programar tots els sistemes, l’instrument ens ha permès fer música, ja que és com un piano de 10 metres de llarg per a peus, amb quatre octaves, que ens permet interpretar des de Bach fins a la cançó de la pel•lícula El golpe”, afegeix. 

L’espectacle TapArpègics ja compta amb una considerable trajectòria, ja que es va estrenar el 25 de gener del 2010 a l’Auditori de Barcelona, i des d’aleshores ha trepitjat diversos teatres i fires amb una bona sensació per part del públic, segons González. A més, el mes que ve l’espectacle anirà de gira per Catalunya i Madrid.

Tot i l’aposta per incorporar les noves tecnologies a les arts escèniques, els quatre ballarins i el guitarrista que protagonitzen l’espectacle no renuncien als clàssics. En aquest sentit, Basilio González destaca un dels números de la funció, que fa una versió l’escena més coneguda de la pel•lícula Cantant sota la pluja, on es balla claqué dins de l’aigua i es juga amb les llums per tal de crear efectes. “Tot això suma”, reconeix. “Agafar un clàssic i afegir-li el que avui en dia tenim al nostre abast és una millora”.