Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Informa't per decidir millor

El servei de Joventut inicia una campanya per orientar el jovent sobre itineraris formatius i laborals


Informa't per decidir millor

El pas de l’educació secundària a batxillerat o mòduls formatius és un moment clau per a tots els estudiants i les seves famílies. Assessorar-se sobre les opcions existents al mercat, així com sobre les possibilitats dels diferents itineraris educatius és essencial perquè la decisió sigui la més satisfactòria possible.

Per tot això, el servei de Joventut Canya Jove organitza la campanya “Informa’t per decidir millor”. Aquesta iniciativa contempla diverses actuacions. 
 
Aula Mòbil d’estudis professionals
Aquesta iniciativa s’orienta a l’alumnat de 4art d’ESO. Personal del servei de Joventut dirigeix unes sessions amb 12-15 alumnes on s’exposen les diferents opcions acadèmiques i professionals en finalitzar l’ESO o el Batxillerat. També s’informa sobre els canvis en el sistema i se’ls lliura informació per a la recerca d’estudis.
Les principals temàtiques a tractar són: el batxillerat i les seves modalitats; la formació professional; els ensenyaments de règim especial; les PAU i els estudis universitaris; formació a distància o beques i ajuts, entre altres. 
 
Portal web específic
L’Ajuntament posa a l’abast de l’alumnat de 2on de batxillerat un portal web molt útil per a la recerca d’estudis post-obligatoris. Els passats dies 21 i 22 de març va tenir lloc una xerrada per explicar el seu funcionament. Es tracta d’un suport telemàtic que podrà fer servir tot l’alumnat de l’INS Sant Quirze, amb codis propis. 
 
Xerrada per a pares i mares de 4art d’ESO
El proper dia 11 d’abril a les 18.30 h s’organitza una sessió per presentar el servei de Joventut com a espai de referència al municipi per a l’orientació professional i laboral del jovent. Així mateix, aquest mateix servei oferirà durant la sessió informació sobre formació professional, l’Escola d’Adults Municipal i sobre el mateix servei.

Altres propostes
El Servei de Joventut també organitza una xerrada amb el nom “Per on començo a buscar feina?”, orientada a 4art d’ESO i batxillerat, que tindrà lloc durant aquesta setmana, a primer de batxillerat dels instituts.
També s’ha iniciat un projecte de voluntaris per l’orientació. En aquest sentit, es busca jovent format en diferents àmbits professionals per posar-los en contacte amb joves interessats/des en uns estudis en concret. Una forma directa i pràctica de conèixer a fons la seva aposta formativa.
 
Exposició
Durant la campanya es podrà consultar l'exposició instal•lada al centre cívic de Can Feliu, amb tot el material referent als diferents itineraris formatius: Cicles de formació professional, estudis artístics, formació esportiva, estudis de grau, programes de formació inicial, etc. Una vegada finalitzi l’aula mòbil, aquest material s’exposarà al passadís de l’institut