Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'alumnat del taller de literatura descobreix la Ruta Sagarra

L’Oficina de Català del municipi va organitzar la sortida, guiada per l’escriptoria i crítica literària Maria Nunes


L'alumnat del taller de literatura descobreix la Ruta Sagarra

El passat 13 d’abril l’alumnat del taller de literatura organitzat per l’Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès va anar a Barcelona per seguir la Ruta literària de Josep M. de Sagarra, de la mà de l’escriptora i crítica literària Maria Nunes. Aquest itinerari està basat en una de les principals obres ambientades a Barcelona, Vida privada de l’escriptor barceloní, una crònica de la ciutat i d'un moment històric a través del relat de l'enfonsament econòmic i social d'una família de la vella aristocràcia catalana, els Lloberola.

El recorregut va començar al carrer de Sant Pere Més Baix, on la família Lloberola tenia el casalot. Després els alumnes van recórrer, d’una banda, la part antiga de Barcelona i, de l’altra, la Barcelona més canalla, on es trobaven alguns locals nocturns de més fama de l’època. Maria Nunes va anar explicant els diferents escenaris de la novel•la i les transformacions que han sofert tots aquells carrers i els principals edificis que hi apareixen. El recorregut finalitzà a la Rambla, on també acaba l’obra de Sagarra. Davant del Palau March –l’actual seu del Departament de Cultura de la Generalitat- i que també apareix a Vida privada van aprofitar per fer-se la foto de grup.
Els alumnes del curs havien llegit prèviament la novel•la de Josep Maria de Sagarra i l’havien comentada a classe. Així va ser molt interessant descobrir molts dels indrets que hi apareixen i posar imatges als passatges descrits per l’autor barceloní. 
Aquest itinerari forma part del llibre Rutes literaris de Barcelona de Maria Nunes, que recull les barcelones que apareixen a les obres de Teresa Juvé, Narcís Oller, Josep M. de Sagarra i Montserrat Roig.