Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Els animals tornen a ser els protagonistes de la passada de Sant Antoni Abat

Un esmorzar, la benedicció dels animals i una rua de carros pels carrers de Sant Quirze són els atractius principals de la celebració que tindrà lloc aquest diumenge


Els animals tornen a ser els protagonistes de la passada de Sant Antoni Abat

El món rural tradicional i els animals ompliran aquest diumenge 13 de febrer els carrers de Sant Quirze per celebrar, com cada any, la passada de Sant Antoni Abat. Es preveu que hi circulin prop d’una dotzena de carros amb mides, històries i usos diferents. La meitat dels carruatges de càrrega seran de Sant Quirze, però també han estat convidats a la celebració traginers de la Roca del Vallès, Cerdanyola, Lliçà d’Avall, Cabrera de Mar i Vilanova i la Geltrú. A més, tancarà la rua un gran carro provinent d’El Prat mogut per 8 cavalls. La passada d’enguany en honor al patró dels animals coincideix, a més, amb el vint-i-cinquè aniversari de la Germandat de Sant Antoni Abat, l’entitat que organitza la celebració al costat de l’Ajuntament.

La jornada de diumenge començarà a les vuit del matí amb un esmorzar popular de pa amb tomàquet, cansalada, botifarra blanca i negra i vi que se celebrarà al Recinte Firal de l’avinguda Antoni Gaudí. Després d’aquesta activitat, que segons els organitzadors va aplegar prop de 450 persones l’any passat, tindrà lloc la tradicional benedicció dels animals domèstics dels quirzetencs i quirzetenques. Aquest acte es fa en honor del monjo, Sant Antoni Abat, que segons la llegenda, tenia cura dels animals ferits. Després d’això, començarà la passada per diferents carrers del municipi fins a desembocar a la rambla de Lluís Companys. Segons Martí Vidal, membre de la Germandat de Sant Antoni Abat, la celebració consisteix “a tirar endarrere en el temps fins al món rural per homenatjar les bèsties”. “Abans portar el carro servia per treballar i ara s’ha convertit en una afició”, explica. A més, Vidal recalca la significació històrica de la passada de Sant Antoni Abat, ja que aquest diumenge circularan carros de fins a 80 anys d’antiguitat.