Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze surt al carrer per celebrar la Festa del Mussol

La ciutadania va omplir el parc de les Morisques per gaudir d’iniciatives ben diverses


Sant Quirze surt al carrer per celebrar la Festa del Mussol

Sant Quirze ha viscut un intens cap de setmana. La ciutadania ha sortit al carrer aquest passat cap de setmana per gaudir de les activitats emmarcades en la Festa del Mussol. Divendres 20 d’abril al vespre, la Sala Josep Brossa de la Patronal es va omplir per seguir l’acte del lliurament dels premis Mussol de Sant Quirze i Mussolada. Els guardonats van ser l’entitat NordikWalks, el membre del GIHSQ Salvador Núñez de Castro i el jugador d’handbol Ferran Solé Sala. L’acte va comptar amb l’actuació de Mireia Vives i Borja Penalba, que van seduir el nombrós públic assistent amb un emotiu i enèrgic concert de més d’una hora de durada. Just després, la celebració dels 20 anys de l’Ateneu del Món a la Sala Salut Pastor de la Patronal va comptar també amb una gran assistència amb més de 100 persones.

 
Dissabte 21 d’abril a la tarda, les parades del mercat artesà i la mostra d’oficis antics de la pagesia van obrir portes al parc de les Morisques mentre la ciutadania s’anava acostant per seguir les actuacions d’Oriol Barri, Alea, Soul Rithms, Onze al Teatre i Pau Ruiz en el marc del concert de la Plataforma Benvingudes Refugiades a favor de Proactiva Open Arms. També hi va haver un taller de xapes, la construcció del camí per la pau amb figures de fang i activitats de l’Esplai La Flama que van seduir el públic present.
 
Diumenge 22 d’abril, el parc va acollir les parades de la Fira d’Artesans del Mussol, el Mercat Vintage i la parada de llibres de segona mà de la Mesa de Cooperació. També van continuar la mostra d’oficis antics i el mercat artesà. Entremig de les parades, van aparèixer el venedor de pols de matar rates, la trementinaire, el venedor de calendaris i pronòstics, el sereno i la venedora de patates de Màlaga.  Es tractava d’uns personatges que transitaven per Catalunya ara fa poc més d’un segle i que molts d’ells s’havien pogut veure a Sant Quirze antigament. Van venir acompanyats d’una banda de música de carrer que evocava les antigues fanfàrries de circ i anava interpretant música que es podia escoltar als carrers durant aquella època com polques, marxes, tarantel•les i cançons de festa. Al matí, també es va dur a terme la passejada sobre rodes sense motor pels carrers del poble emmarcada en el Dia Internacional de la Salut Física i que va comptar amb més d’un centenar de participants.
Al migdia, l’amfiteatre del parc va acollir la ballada final de les colles participants a la Diada Gegantera Albert Beltran després d’haver realitzat una cercavila pels carrers del poble. A la tarda, la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que va comptar amb les actuacions del Gimnàs Montserrat Creus i Country Mussols, i el lliurament de premis del Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi de l’entitat Sant Quirze Comerç van posar punt i final a un cap de setmana festiu i multitudinari.
 
Podeu veure les fotografies dels diferents actes, en aquest enllaç.