Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Grans i petits gaudeixen de la Diada de Sant Jordi

Històries medievals, música i poesia van centrar la jornada ahir al municipi


Grans i petits gaudeixen de la Diada de Sant Jordi

Sant Quirze va viure ahir la Diada de Sant Jordi amb diverses propostes. El parc de les Morisques va ser un dels escenaris escollits per les entitats i associacions locals per ubicar les parades de venda de llibres i roses.  Els comerços locals també van guarnir els seus aparadors amb dracs, senyeres i roses, i les pastisseries oferien dolços productes relacionats amb la Diada.

 
Històries medievals
Les escoles de Sant Quirze van participar ahir en l’activitat “Contadors de Llegendes”, als exteriors del centre cívic de Can Feliu. En una primera sessió, l’alumnat de 1er i 2on de primària va gaudir de les històries dels joglars medievals. A continuació, ho van fer els de P4 i P5. Centenars d’infants ben equipats per combatre les bones temperatures de la jornada omplien de fantasia la zona de la porxada.
 
Sant Jordi per a tothom
Música i poesia ressonaven als exteriors de la Residència Assís ahir al matí. Un espectacle molt emotiu, parada de llibres i roses i un pica-pica als jardins de l’equipament va fer gaudir les persones residents. També van ser-hi presents aquelles que, gràcies a la col•laboració de Creu Roja, no poden desplaçar-se de forma autònoma, per problemes de mobilitat reduïda. La iniciativa s’emmarca en el cicle de “Sortides de persones cuidadores”.
 
Llibres per a tothom
Ahir es van poder veure exemplars de diversos llibres per diferents racons del poble: bancs, parcs, parades d’autobús… La Biblioteca Municipal va fer el que es coneix com a “bookcrossing”, repartint llibres per tot arreu, de manera que qui vulgués els agafés, els llegís, i els tornés a deixar en algun lloc públic. Una manera de fomentar la lectura per a tothom. A més, ahir va començar una recollida de llibres usats de color vermell i groc. Es podran portar a la Biblioteca fins l’Onze de Setembre, quan es farà una gran senyera, gràcies a la col•laboració dels usuaris/es.
 
Dinar al Casal d’Avis
Els llibres i les roses també van ser presents al tradicional dinar que organitza la Junta del Casal d’Avis. La sala d’actes es va omplir amb un centenar de persones que, a més de compartir taula, van gaudir d’un espectacle musical.
 
Podeu veure les fotografies de la jornada en aquest enllaç.