Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Sant Quirze rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública

L'Ajuntament revalida per 3r any consecutiu el 100% de transparència juntament amb 19 municipis més de Catalunya


Sant Quirze rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública

L’Ajuntament de Sant Quirze ha tornat a estar reconegut amb el Segell Infoparticipa amb la màxima menció a la transparència i qualitat de la informació pública. 

 
L’Ajuntament ha superat novament l’auditoria de transparència mantenint un grau de compliment del 100% del conjunt de 52 indicadors que s’hi avaluaven. Això significa que Sant Quirze renova el “Segell Inforparticip@”, amb la màxima menció a la transparència i qualitat de la informació pública que ofereixen els ajuntaments, i que requereix assolir un mínim del 90% de compliment en el cas dels municipis d’entre 10.001 i 50.000 habitants i que va aconseguiren l’anterior avaluació.
 
El Mapa InfoParticipa és un projecte que avalua la transparència i qualitat de la comunicació pública local, a través dels webs i portals de transparència municipals, espai on es publica la informació que facilita l’accés a la ciutadania perquè tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació i deliberació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que doni garanties de confiança, transparència i credibilitat.
 
L’avaluació ha considerat especialment l’article 6 de la Llei de Transparència de Catalunya: la informació ha de ser “veraç i objectiva, perquè les persones puguin conèixer l’actuació i el funcionament de l’Administració pública i exercir el control d’aquesta actuació”; i s’ha de difondre “de manera constant i s’ha d’actualitzar de forma permanent, amb la indicació expressa de la data en què s’ha actualitzat per darrera vegada i, si és possible, de la data en què s’ha de tornar a actualitzar”; s’ha d’organitzar “de manera que sigui fàcilment accessible i comprensible per a les persones i que en faciliti una consulta àgil i ràpida”. 
 
Finalment, només 19 municipis catalans han obtingut el 100% de transparència: Sant Quirze del Vallès, Sant Hipòlit de Voltregà, L’Aldea, Llagostera, Cassà de la Selva, Premià de Dalt, La Garriga, Manlleu, Castellar del Vallès, Olesa de Montserrat, Martorell, Premià de Mar, Vic, Esplugues de Llobregat, Gavà, Castelldefels, Manresa, Cornellà de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. La mitjana de població d’aquests municipis és de 35.636 habitants. Pel que fa a la Comarca del Vallès Occidental, Sant Quirze i Castellar del Vallès són els únics ajuntaments que han arribat al 100% de transparència. De fet, la mitjana de transparència en aquesta comarca se situa en el 64,13%.
 
Més informació i dades en aquest enllaç.