Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

S’obre el període de matriculació per obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària a distància

El límit per inscriure’s a l’escola d’adults l’Olivera finalitza el 23 de febrer


S’obre el període de matriculació per obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària a distància

El Centre de Formació d’Adults Municipal l’Olivera ha obert el període de matriculació del tercer trimestre per a nous alumnes que vulguin obtenir el Graduat en Educació Secundària (GES) a distància a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC). Les persones que no disposen d’aquest títol i volen aconseguir-lo amb formació a través d’internet s’han d’inscriure a l’escola d’adults l’Olivera, que és un centre col•laborador, abans del 23 de febrer. Els horaris del centre educatiu són de dilluns a dijous de 17 a 19 hores i divendres d’11 a 13 hores. Un cop feta la preinscripció es determinarà la documentació que cal portar.

Per tal d’adquirir els coneixements necessaris per obtenir el Graduat d’Educació Secundària, les persones interessades que siguin majors d’edat poden apuntar-se, segons la disponibilitat de cadascú, a un seguit de mòduls trimestrals. L’IOC recomana estudiar-ne quatre per trimestre, ja que es calcula que cada mòdul equival a 35 hores d’estudi basades en la formació continua. Les matèries que s’imparteixen giren entorn a les competències en comunicació (llengua i literatura catalana i castellana i llengua anglesa), ciència (incloent-hi les matemàtiques i la tecnologia) i ciències socials (que també inclou la música i l’educació física i plàstica). Cal superar tots els cursos per obtenir el títol de graduat. Tanmateix, les persones que ja disposin de coneixements previs o de cursos aprovats de l’Educació Secundària Obligatòria ho podran demostrar per convalidar els mòduls corresponents. Si no hi ha cap document que certifiqui la formació ja adquirida, es podrà fer una prova d’avaluació inicial.

El Graduat en Educació Secundària, que a través de les escoles d’adults i de l’Institut Obert de Catalunya es poden obtenir d’una forma flexible, permet una millora notable de la situació laboral de les persones titulades. A més, l’obtenció del graduat obre les portes a la continuació dels estudis cap als títols postobligatoris, ja siguin el batxillerat o els cicles formatius de grau mitjà de formació professional.

Els interessats a obtenir la informació completa sobre els cursos a distància per obtenir el Graduat d’Educació Secundària, poden consultar el web de l’Institut Obert de Catalunya.