Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Concentració de rebuig a la sentència contra La Manada

La plaça de la Vila va acollir ahir un acte per denunciar el sentit patriarcal de la Justícia davant els fets ocorreguts


Concentració de rebuig a la sentència contra La Manada

Sant Quirze va expressar ahir el seu rebuig a la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra, en relació amb la condemna a nou anys de presó a cadascun dels cinc membres de La Manada. Recordem que la sentència els declara culpables d’un delicte d’abús sexual i no de violació.
Abans de començar el ple d’ahir, la plaça de la Vila va acollir una concentració de desenes de persones. També es va llegir un manifest, que feia referència a aquests fets: “Expressem el rebuig de la condemna al cas de La Manada i denunciem el sentit patriarcal de la Justícia amb actes que fomenten la violència institucional i la impunitat de les violències masclistes. Exigim l’abolició del supòsit d’abús sexual del Codi Penal que afavoreix la impunitat dels delictes i atempta contra la seguretat i els drets de les dones. Reclamem el valor de l’expressió afirmativa del consentiment de les dones per mantenir relacions sexuals. Només SÍ és SÍ. Quan no hem donat consentiment de forma explícita per mantenir relacions sexuals, és delicte”

D’aquesta manera, les persones assistents van donar suport també a les concentracions dels moviments feministes contra aquesta sentència judicial que es van produir arreu del territori.