Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Acte popular per la descoberta de la placa del carrer U d'Octubre

El proper dilluns tindrà lloc un esdeveniment obert a la ciutadania per oficialitzar la nova denominació


Acte popular per la descoberta de la placa del carrer U d'Octubre

El proper dilluns 7 de maig tindrà lloc l’acte popular de canvi de denominació del carrer U d’Octubre, antic carrer Alfons XIII. A partir de les 20.30 hores, al mateix carrer U d’Octubre, cantonada amb carrer Barcelona, s'organitzarà la descoberta de la nova placa que s’acompanyarà de diverses activitats festives.

Recordem que el passat ple de l’Ajuntament del mes d’abril va aprovar el canvi de nom del carrer. Un fet que ha estat fruït d’un procés participatiu en què més de 563 santquirzencs i santquirzenques han dit la seva, votant el nom de tres espais del poble: el carrer Alfons XIII, la sala històrica i la sala nova de la Patronal. De les tres propostes finalistes, la ciutadania ha escollit que el carrer Alfons XIII sigui el carrer U d’Octubre (249 vots, 44,95% del total), que la Sala Històrica de la Patronal es denomini Sala Josep Brossa (219 vots, 40,56% del total), i que la Sala Nova de la Patronal tingui per nom Sala Salut Pastor (214 vots. 38,98% del total).
 
El passat 11 d’abril es va reunir la Comissió de Nomenclàtor de l’Ajuntament per tal de conèixer el resultat del procés participatiu, que es va iniciar el 12 de febrer, quan la ciutadania va poder presentar propostes de noms. El procés va comptar amb més de 400 propostes. D’entre aquestes, la Comissió de Nomenclàtor va proposar a votació les tres propostes que més suport van tenir.
 
El termini de votacions es va desenvolupar entre el 22 de març i el 10 d’abril i la ciutadania major de 16 anys podia participar a través del web consultes.santquirzevalles.cat i de forma presencial  a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i altres equipaments municipals com el centre cívic Torre Julià, Casal d’Avis, Canya Jove, Biblioteca Municipal i Escola Municipal d’Adults. En la sessió ordinària del passat 26 d’abril, el Ple de l’Ajuntament va votar l’aprovació dels noms escollits.