Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Can Barra s’omple per inaugurar l’exposició“Artistes a les escoles”

La mostra és el resultat d'un projecte que ha posat en contacte els dos àmbits


Can Barra s’omple per inaugurar l’exposició“Artistes a les escoles”

Desenes de persones es van acostar divendres 4 de maig al celler de Can Barra per inaugurar oficialment la mostra “Artistes a les escoles”. Es tracta d’una exposició col•lectiva de treballs artístics elaborats per l’alumnat d’11 centres educatius de Sant Quirze. El conjunt d’obres és el resultat d’un projecte educatiu que consisteix en què un artista del poble deixa en préstec una o vàries obres a un centre educatiu per tal d'exposar-les, tot convertint les escoles i els instituts en petites galeries d'art per on passen l'alumnat, el professorat i els pares i les mares dels escolars. Llavors, l'alumnat, des de diferents àrees del currículum, analitza l'obra i el procés creatiu de l'artista relacionant-ho amb la comprensió i coneixement de l'art entès com una manifestació cultural de la societat a la qual pertany. Fins i tot, l'artista està convidat a visitar les aules per tal que els i les alumnes facin preguntes al voltant de les seves obres i els ensenyi de primera mà i in situ la seva particular forma de crear. Per últim, els nens i les nenes s'atreveixen a crear les seves pròpies obres d'art a partir de tot el que han anat treballant i descobrint.

Els artistes que s'han implicat al projecte, coordinat per la Mila Torres, són Miquel V. Seuba, Jordi Alba, Jordi Calvís, Teresa Rosario, Jaume Cases, Carme Miquel, Victòria Rodrigo, Samuel Moraño, Maria Romaní i Assutzena Cruz.
L’acte d’inauguració va estar presidit per l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada de Mila Torres, directora de l’escola Onze de Setembre, i d’Albert Díez, representant de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 de maig, de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores.

Podeu veure les fotografies de l'acte d'inauguració i algunes de les obres en aquest enllaç.