Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Presentació del nou servei d’intermediació en deutes de l’habitatge

S'orienta a persones amb problemes per afrontar el deute hipotecari o de lloguer quan aquest sigui d'entitats financeres


Presentació del nou servei d’intermediació en deutes de l’habitatge

Avui s’ha presentat el nou servei d’intermediació en deutes de l’habitatge. L’acte, ha estat presidit per l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada de la regidora d’Habitatge, Marta Baldrich. També hi ha assistit la directora operativa d’actuacions d’urgència en matèria d’habitatge de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, Sílvia Graus; el diputat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació, Josep Ramon Mut; i el degà del col•legi d’Advocats de Sabadell, Manolo Hernández.

Segons que ha manifestat l’Alcaldessa, “l’èxit d’aquest servei rau en què aquest  es pugui oferir des de Sant Quirze, donat que la situació de vulnerabilitat de les possibles persones ateses no es presta a desplaçaments”. A més, l’Alcaldessa ha remarcat la importància de “crear polítiques socials relacionades amb l’habitatge, donat que la situació econòmica així ho requereix. Per això des del govern treballem en aquesta línia, amb accions com la creació d’un cens d’habitatges ocupats, i altres polítiques en aquest àmbit”.
 
Quins serveis presta el SIDH?
Informa sobre les opcions existents per afrontar els problemes de pagament del seu habitatge. També assessora sobre les diferents alternatives de resolució de la seva situació.També negocia amb les entitats financeres per a l’acceptació de les propostes de solució acordades.
 
A qui va adreçat?
A persones o famílies hipotecades propietàries d’un únic habitatge que l’utilitzen com a habitual i que es troben amb dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari, o preveuen que no les podran fer efectives en el futur. També a persones avaladores de préstecs; famílies llogateres d’habitatges adjudicats en subhasta o en situació d’impagament del lloguer, sempre que aquest sigui propietat d’entitats financeres o fons d’inversió; o persones consumidores que detectin clàusules abusives en el contracte del préstec hipotecari, entre altres. També a persones en situació de sobreendeutament. 
 
Dades de contacte del Servei 
Telèfon: 93 721 68 00 - Ext.2100
Adreça:  Av. Pau Casals 72-78. 
08192 – Sant Quirze del Vallès.
Horari d’atenció telefònica, informació i cita prèvia amb l’advocat: Dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14hores
 
Podeu conèixer de prop el servei en aquest vídeo que resumeix les seves prestacions.