Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze compta ja amb el carrer de l’U d’Octubre

Més d’un centenar de veïns i veïnes assisteixen a l’acte popular del canvi de nom del carrer Alfons XIII per carrer de l’U d’Octubre


Sant Quirze compta ja amb el carrer de l’U d’Octubre

Ahir dilluns 7 de maig es va oficialitzar el canvi de nom del carrer Alfons XIII a carrer de l'U d’Octubre. Va ser en el marc d’un acte que va començar a les 20.30 hores i que va aplegar a més d’un centenar de veïnes i veïnes que va arribar al carrer caminant des de la plaça de la Vila seguint una convocatòria del CDR Sant Quirze. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va pujar a l’escenari acompanyada d'altres membres del consistori. Oliveras va recordar en la seva intervenció la nit del 30 de setembre a l’1 d’octubre de 2017, quan bona part de la ciutadania va omplir les escoles d’activitats per tal que no les tanquessin  i es pogués votar a l’endemà en el referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya convocat per la Generalitat i no autoritzat pel govern espanyol. “Ens deien que Sant Quirze era un poble dormitori i jo aquell dia vaig veure un poble unit i ben despert”, va dir textualment. Just després de la intervenció, Oliveras va convidar a pujar a l’escenari a diverses personalitats santquirzenques allí presents per tal de descobrir les plaques del carrer.
 
Durant l’acte, en una pantalla situada al costat de l’escenari, els i les assistents podien seguir un reportatge de la jornada de l’1 d’octubre que es va viure a Sant Quirze. L’alcaldessa, just després de la descoberta de les plaques del carrer, va donar pas a diversos veïns i veïnes que van explicar com van viure la jornada des dels diferents centres de votació. L’acte va acabar amb la interpretació de “L’Estaca” i “Els Segadors” amb acompanyament musical.

Podeu veure el reportatge fotogràfic de l'acte al següent enllaç.