Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

Sant Quirze del Vallès comptarà amb accés wifi i correu electrònic ciutadà gratuïts

L’Ajuntament promou així la relació directa amb la ciutadania mitjançant la xarxa


Sant Quirze del Vallès comptarà amb accés wifi i correu  electrònic ciutadà gratuïts
Sant Quirze del Vallès comptarà amb accés wifi gratuït i correu ciutadà en les properes setmanes. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ja ha adjudicat el projecte per establir aquesta iniciativa, que es materialitzarà en el termini d’un mes aproximadament.
El projecte consisteix en la creació de zones d’accés wifi gratuït a diferents espais i equipaments públics, i també en la intercomunicació de les seus municipals i el desplegament multimedia dels mateixos.
Així doncs, els espais en què hi haurà accés wifi gratuït seran: Ajuntament, plaça de la Vila, Parc de les Morisques, Masia Can Feliu, Masia de Can Barra, poliesportiu municipal i la Torre Julià.
L’accés permetrà accedir a la xarxa inalámbrica de l’Ajuntament i identificar-se com a usuari per poder navegar lliure i amb les restriccions de velocitat i accés marcades per la CMT (Comissió de Mercat de Telecomunicacions).
En la mateixa línia, l’Ajuntament facilitarà a la ciutadania un compte de correu gratuÏt amb l’extensió “santquirzedelvalles.cat”. Totes aquelles persones que ho desitjin així podran sol•licitar-ho. El correu tindrà una capacitat d’1GB i s’hi podrà accedir mitjançant webmail, i també amb protocol POP3 i IMAP.
Aquestes dues accions formen part d’un projecte més ampli que s’engloba en la tarjeta de serveis ciutadans: VIPSQV, Veritablement Implicat per Sant Quirze del Vallès, que es distribuirà properament a totes les llars quirzetenques.
Segons que ha manifestat el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, “el fet que la ciutadania de Sant Quirze tingui accés gratuït al wifi i un correu electrònic ciutadà ens defineix la nostra voluntat de prioritzar les polítiques relacionades amb les noves tecnologies i situar el municipi com a referència en aquest sentit. A més, el fet que els espais municipals estiguin connectats, ens permet optimitzar recursos i, per tant, un estalvi econòmic important”.
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha afirmat que “posar en marxa aquestes iniciatives, en el marc d’una tarjeta de serveis ciudadans és una iniciativa pionera de la qual tothom que ho desitji podrà gaudir-ne. L’objectiu és, d’una banda, aconseguir una administració local oberta a la comunicació, i fomentar alhora la identitat de poble. De la mateixa manera, donem resposta a un perfil de ciutadà molt preparat per a l’ús de les noves tecnologies.