Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Una sessió de treball al Casal d'Avis recull propostes per als Pressupostos Participatius

Fins al 27 de maig es pot participar en aquest procés per aportar projectes al municipi


Una sessió de treball al Casal d'Avis recull propostes per als Pressupostos Participatius

El Casal d’Avis va acollir ahir una de les sessions informatives i de treball dels Pressupostos Participatius. La sala d’actes es va omplir de persones interessades a treballar per presentar noves propostes en aquesta edició dels Pressupostos. A més, es va aprofitar la sessió per definir un dels projectes de l’edició anterior, ja aprovats: la instal•lació de més bancs al municipi.

El personal tècnic de l’Ajuntament, coordinat des de Participació Ciutadana, va assessorar les persones assistents en la presentació de propostes. També els van resoldre dubtes i qüestions més específiques sobre el procediment.
Recordem que des del passat 2 de maig es poden presentar propostes als Pressupostos Participatius 2018. Un termini que s’allargarà fins al 27 del mateix mes. Entre les novetats d’enguany, cal remarcar que fins ara només podien participar-hi els majors de 16 anys i ara poden fer-ho a partir dels 14 anys. 
 
Les propostes es poden presentar en línia, en aquest enllaç, on trobareu el formulari. També podeu fer-ho presencialment a les OAC de l’Ajuntament, centre cívic Can Feliu, centre cívic Torre Julià, Casal d’Avis, Biblioteca Municipal, Canya Jove i Escola d’Adults. També a les reunions informatives que es realitzaran a diferents espais.
 
Anàlisi i votacions
A continuació, del 28 de maig al 27 de juny tindrà lloc la fase d’anàlisi i valoració tècnica de les propostes presentades.  Del 30 d’agost al 24 de setembre s’exposaran les propostes validades, i serà del 6 al 24 de setembre quan es podran votar. Les votacions també es podran fer en línia o presencialment.
Recordem que els Pressupostos participatius són uns mecanismes de participació mitjançant els quals la ciutadania de Sant Quirze pot decidir sobre el Pressupost Municipal. 
Mitjançant aquest procés, la ciutadania decidirà la destinació de 200.000€ del pressupost d’inversions per a l’any 2019. La partida d’inversions permet desenvolupar actuacions de ciutat que poden incidir sobre l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments, la sostenibilitat o la mobilitat.
El màxim cost de les propostes presentades no pot ser inferior a 10.000 € ni superior a 200.000€.