Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Escalf i solidaritat en un acte de l’ANC

La Patronal es va omplir per donar suport als familiars dels presos polítics i exiliats catalans


Escalf i solidaritat en un acte de l’ANC

El passat dilluns 14 de maig, la Patronal es va omplir en el marc d’un acte organitzat per Sant Quirze per la Independència-Assemblea Nacional Catalana, en suport als familiars dels presos i exiliats catalans i també a un pare i una mare dels nois del cas d'Altsasu.

 
A l'acte hi van participar la Neus i l'Esther Cuixart i la Montse Puigdemont. Va ser el primer cop que membres de l'Associació pels Drets Civils de Catalunya, que aplega les famílies dels represaliats polítics catalans, venien a Sant Quirze.
 
També van intervenir-hi, vinguts expressament des de Navarra, Antxon Ramírez de Alda i Edurne Goikoetxea, pares de dos dels nois implicats en el cas Altsasu. En aquest cas, a un grup de joves del poble d'Altsasu se'ls ha relacionat amb una baralla de matinada en un bar i se'ls fa una acusació de terrorisme amb peticions, per alguns d'ells, de més de 50 anys de presó.
 
L'acte va comptar amb la participació dels músics de Sant Quirze David Ponsà, Andreu Busqueta i Tere Fernàndez & Jordi Valls que van omplir amb cançons una part de les més de dues hores que va durar l'acte.
 
També van ser-hi presents tots els presos i els exiliats a través de les lectures que van fer 16 ciutadans del poble dels escrits i declaracions que han anat fent al llarg d'aquests mesos.