Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Institut Sant Quirze clou el projecte europeu “Eco Environment Curiosity as an opportunity”

Uns 900 alumnes de 4t d'ESO de diversos centres europeus han participat a la iniciativa


L’Institut Sant Quirze clou el projecte europeu “Eco Environment Curiosity as an opportunity”

L’Institut Sant Quirze ha posat punt final al projecte “Eco Environment Curiosity as an opportunity” (ECO), una proposta de treball interdisciplinari i conjunt, que ha coordinat el centre, i on han participat 900 alumnes de diversos instituts europeus.  En aquest sentit, la Patronal ha acollit avui l’acte de cloenda del projecte, amb l’assistència de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Sant Quirze i una trentena d’estudiants dels centres Allgäu-Gymnasium, d’Alemanya, Marianum, d’Holanda, i dos instituts italians, Giordano Bruno i Assunta Pieralli.
El tema conductor del projecte ECO ha estat el canvi climàtic i el seu impacte negatiu en els i les adolescents. L’alumnat ha treballat aspectes com l’eficiència energètica, els desastres naturals, l’afectació a la salut i el no aprofitament de la roba, entre d’altres. L’objectiu del projecte és que el jovent percebi els problemes mediambientals com a una possibilitat de canvi per cercar noves oportunitats en estudis futurs, en el mercat laboral i en els negocis. Es tracta d’un projecte multicultural i plurilingüe en què la llengua vehicular és l’anglès, i amb què es pretén que l’alumnat aprengui a treballar col•laborativament amb estudiants d’altres països.
L’alumnat visitant, que va arribar a Sant Quirze el passat diumenge, ha estat allotjat amb famílies d’estudiants locals, la qual cosa ha permès la convivència i l’intercanvi d’experiències.
El professorat que ha acompanyat els grups d’estudiants ha rebut, durant l’acte d’avui, uns diplomes de participació, i uns obsequis de record de l’estada a Sant Quirze, materialitzats en uns mussols, símbol local i de saviesa.